Zverev’e men cezası

Tek erkeklerin dünya 3 numarası Alman tenisçi Alexander Zverev, Meksika Açık’ta maç sonrası hakeme raketiyle hücumda bulunduğu gerekçesiyle 8 hafta ertelemeli men cezası aldı.
Profesyonel Tenisçiler Birliğinden (ATP) yapılan açıklamada, Zverev’e sportmenlik dışı hareketi nedeniyle 8 hafta ertelemeli men ve 25 bin dolar ek para cezası verildiği bildirildi.
Zverev’in cezasının, bir yıl içerisinde katıldığı turnuvalarda hakem, rakip oyuncu ve seyircilere karşı kelamlı yahut fiziki agresif davranışta bulunduğu takdirde devreye gireceği belirtildi.
Meksika’nın Acapulco kentinde düzenlenen sert kort turnuvasının çift erkekler son 16 çeşidinde Zverev ve partneri Brezilyalı Marcelo Melo, Büyük Britanyalı Lloyd Glasspool ile Fin Harri Heliovaara ikilisine 6-2, 4-6 ve 10-6’lık setlerle 2-1 yenilmişti.
Maçın sona ermesiyle verilen kararlara sonlanarak hakemin yanına gelen Zverev, raketini hakemin ayaklarına yanlışsız metal sandalyeye sert formda birkaç sefer vurmuş ve kelamlı hakaretlerde bulunmasının akabinde korttan ayrılmıştı.
Alman tenisçi, olayın akabinde tek erkekler kategorisinde de yer aldığı turnuvadan ihraç edilmişti. Turnuvadan alacağı ATP puanları ve ödül parasını (31 bin 570 dolar) kaybeden Zverev’e 40 bin dolar para cezası verilmişti.
Meksika Açık’ta tek erkeklerde geçen yıl, çift erkeklerde ise 2019’da şampiyonluk yaşayan Zverev, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ise altın madalya kazanmıştı.
Başa dön tuşu