Zlatan’dan Djokovic övgüsü: “Kafası benim gibi çalışıyor”

İtalya Serie A Ligi takımlarından Milan’da forma giyen İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic, tek erkekler tenisinde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic’i kendisine benzeterek övdü.
Kulübün internet sitesine röportaj veren 40 yaşındaki Ibrahimovic, babasının Boşnak, annesinin ise Hırvatistan kökenli olduğunu hatırlatarak, “Djokovic de benim üzere Balkan kökenli. Bu nedenle karakterlerimiz patlamaya müsait. Kızdığın vakit elinden gelenin en düzgününü yapmaya çalışıyorsun. Daha âlâ konsantre olup, daha dikkatli davranıyorsun. Novak’ın başı attığı vakit kortta en âlâ performansına ulaştığını biliyoruz. Ben de bu durumun yaşayan bir örneğiyim.” değerlendirmesinde bulundu.
Djokovic’in sportif başarılarına hayran olduğunu vurgulayan Ibrahimovic, “O, tam manasıyla bir sportmen. Beyin çalışsa da az deneyim, onun kıymetini azaltır. Lakin beyin, tecrübeyle birleştiği vakit ortaya karakter çıkar. Onun başı benim üzere çalışıyor.” biçiminde konuştu.
Bu yıl Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon’da şampiyonluk sevinci yaşamasına karşın ABD Açık’ta finalde kaybederek dönemin tüm grand slam turnuvalarından zaferle ayrılma talihini son anda kaçıran 34 yaşındaki Djokovic’in performansını pahalandıran Zlatan Ibrahimovic, “New York’ta yaşanan o kriz yok mu? Bu türlü bir hayal kırıklığını hazmetmek, Djokovic için çok sıkıntı olmuştur. Bütün yıl başını çalıştırarak oynadı ve tüm maçlarını kazandı. Lakin son adımda, bir şeyler aykırı gitti. Ne yazık ki bu türlü şeyler oluyor. Fakat bu dönem yaptıkları inanılmazdı ve o da o denli düşünmeli.” tabirlerini kullandı.
Djokovic, daha evvel verdiği bir röportajda, İsveçli futbolcu ile yeterli arkadaş olduklarını aktararak, “Ibrahimovic mükemmel bir savaşçı. Fenomen bir şampiyon.” halinde görüş belirtmişti.
Başa dön tuşu