Zeynep Sönmez çeyrek finalde | Tenis Günlüğü

Tunus’ta düzenlenen Wta 250 seviyesindeki Jasmin Open turnuvasına elemelerden dahil olan Zeynep Sönmez turnuvanın 6 umaralı seribaşı ve klasmanın 88 numarası Greet Minnen’i 6-4, 1-6, 6-3 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Zeynep Sönmez maça oldukça tutuk başlayıp oynanan ilk 8 puanı rakibine kaptırınca Minnen 2-0 öne geçti. O noktadan sonra korta geri dönen temsilcimiz 3 oyunluk seriyle ilk sette öne geçmeyi başardı. Servis kırma avantajını sonraki oyunda kaybetse de 9. oyunda bir kez daha servis kırarak set için servise geldi. Kendi servisinde 0-30’dan sonra hata yapmayan Sönmez, güçlü rakibi karşısında 11 puan vuruşu ile tamamladığı ilk seti 6-4 ile hanesine yazdırdı.

Zeynep Sönmez ikinci sette özellikle forehandinde basit hatalarını arttırınca Minnen maçın kontrolünü ele aldı. Üs üste servis kırma puanları bulan Belçikalı bunları değerlendirerek 6-1 ile kazandığı set sonrası maçı final setine taşıdı.

Final setine de servis kırarak giren Minnen henüz ilk oyunda maç için avantajı eline aldı. Takip eden oyunda servisini kaptırmayan 6 numaralı seribaşı diğer setlerde olduğu gibi bu sette de 2-0’lık üstünlüğü yakaladı. Temsilcimiz bu setteki 2. servis oyununda da 15-40 geriye düşüp rakibine servis kırma puanları gösterse de bu oyuna tutunmayı başardı: 1-2

Sönmez final setinde tekrar puan vuruşlarına dönüş yaptı ve ilk setteki gibi 3 oyunluk bir seri yakalayarak final setinde 3-2 öne geçti. Türk tenisi için oldukça heyecan verici anlara sahne olan final setinde az sayıdaki seyircinin de desteğini arkasına alan Zeynep fırtına gibi esmeye devam etti. Arka arkaya bulduğu servis kırma puanlarını değerlendirmeyi başaran temsilcimiz final setindeki son 7 oyununun 6’sını kazanarak 6-4, 1-6, 6-3’lük set skorlarıyla adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

Zeynep Sönmez maç sonu röportajında neler hissettiği sorulduğunda; dürüst olmam gerekirse çok yorgunum, harika bir maçtı. Daha önce iki kez oynamıştık, bu maçları kaybetmiştim, bu maçı kazanmak benim için önemliydi. İlk sette çok iyi ritmin vardı, 2. sette neler oldu diye sorulduğunda; her zaman sıradaki puana odaklanıyorum, ikinci sette benden çok daha iyi oynadı. Çok yakın bir maçtı, sonunda kazandığım için çok mutluyum. Sıradaki rakibi sorulduğunda; evet tanıyorum, Eva benim arkadaşım, son dönemde oldukça iyi gidiyor. Türkiye’deki hayranlarına Türkçe bir şeyler söylemek ister misin diye sorulduğunda; İstanbul’da saat şu an saat çok geç, eğer izliyorsanız hepinize çok teşekkür ederim desteğiniz için. Röportaj sonucunun Türkçe teşekkür etmesiyle sona erdi.

Kariyerinin 8. top 100 galibiyetini elde eden Sönmez’i çeyrek finalde bu turnuvanın son 2 şampiyonu ve 1 numaralı seribaşı Elise Mertens’i bir set geriden gelerek eleyen Eva Lys bekliyor. Zeynep Sönmez ve Eva Lys bu sene İspanya’daki La Bisbal turnuvasının 2. turunda rakip olmuşlar ve skor 6-0, 3-1 Sönmez lehine iken Lys maçtan çekilmişti.

Zeynep Sönmez Wta 250 seviyesinde kariyerinde ilk kez çeyrek final görerek bunu başaran 3. Türk tenisçi oldu. Çağla Büyükakçay Kuala Lumpur 2014 ve 2016, İstanbul Cup 2016 ve 2017, Başak Eraydın İstanbul Cup 2017’de başarıya ulaşmıştı.

Zeynep Sönmez geçen yıl bu hafta Slovenya’da oynadığı 125K finali puanlarını kaybedeceği için, Tunus’ta yakaladığı bu çeyrek final canlı sıralamada onu tekrar ilk 150’ye yaklaştıracak. Sönmez’in Tunus’ta olası şampiyonluğu ise onu bir anda ilk 100’ün kıyısına getirecek ki bu 2025 Avustralya Açık ana tablosu için oldukça önemli bir atak olacak.

Zeynep Sönmez & Eva Lys çeyrek final maçı Cuma günü akşam seansında yine merkez kortta oynanacak. Temsilcimize başarılar diliyoruz.

Görsel Jasmin Open

Başa dön tuşu