Türkiye, 1. Küme play-off’larına katılmak hakkı elde etti

Türkiye Erkek Tenis Ulusal Kadrosu, Davis Kupası Avrupa-Afrika Bölgesi 2. Küme’de Danimarka ile yaptığı 1. cins serisini 3-2 kazanarak 1. Küme play-off’larına katılmak hakkı elde etti.

Danimarka’nın Aarhus kentinde yapılan çiftler maçında ulusal sportmenler Sarp Ağabigün-Altuğ Çelikbilek, Johannes Ingildsen- Frederik Lochte Nielsen ikilisine 6-7, 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-1 yenilince Danimarka seriyi 2-1’e getirdi.

Tekler müsabakasında ise Cem İlkel 7-6 ve 6-4’lük setlerle Roland Garros Junior 2019 şampiyonu Holger Rune’ye 2-0 mağlup olunca Danimarka eşleşmede durumu 2-2’ye getirdi ve seride eşitliği sağladı.

Serinin son müsabakasında Altuğ Çelikbilek, Christian Sigsgaard’ı 6-1 ve 7-6’lik setlerle 2-1 yenerek eşleşmede skoru 3-2’ye taşıdı.

Bu galibiyet sonucunda millilerimiz 2020 mart ayında yapılacak olan dünya kümesi 1. Küme play-off’ları’na iştirak hakkı elde etti.

24 grubun çaba edeceği 1. Küme play-off’ları’nda eşleşmeden galip ayrılanlar, gelecek yıl 1. Küme’de, kaybedenler 2. Küme’de yarışacak.

Yine 24 grubun katılacağı 2. Küme play-off’ları’nda da eşleşmeden galip ayrılanlar, seneye 2. Küme’de, kaybedenler 3. Küme’de gayret edecek.

Sezona 1. Küme’de başlayan kadrolar ise maçlarını kazanmaları halinde, elemelerin yolunu tutacak. Bu basamakta rakibini mağlup eden 12 grup, finallere katılmaya hak kazanacak. Yenilen 12 kadro ise yoluna 1. Küme’de devam edecek.

Finallere, elemelerden gelen 12, evvelki yılın yarı finalinden 4 ve özel davet alan 2 ekip olmak üzere 18 takım katılacak.

Başa dön tuşu