Turkish Airlines Antalya Open başladı!

Antalya’da düzenlenen Turkish Airlines Antalya Open Tenis Turnuvası’nın sembolik açılış merasimi antik tiyatroda yapıldı. 

Serik ilçesindeki Aspendos Antik Tiyatro’da düzenlenen merasimde, turnuvanın geçen yılki şampiyonu Bosna Hersekli Damir Dzumhur ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu, antik tiyatroda oluşturulan küçük tenis alanında birinci atışı yaparak tertibi başlattı.

Vali Münir Karaloğlu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuvanın başlama vuruşunu 2 bin yıllık Aspendos Antik Tiyatro’da yapmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Antalya’da çok kıymetli spor tertipleri yapıldığını anlatan Karaloğlu, “Geçen yılın açılış vuruşunu Perge Antik Kenti’nde yapmıştık. Bu yıl da Aspendos Antik Tiyatro’da yaptık. Bu ince kanılarından ötürü tertip yetkililerine teşekkür ediyorum. Kentteki büyük tertiplerle kentin kültürünü ve tarihini biraya getirerek, paket halinde insanlığa sunmak istiyoruz.” dedi.

Antalya’da tertip sayısını artırmak istediklerini vurgulayan Vali Karaloğlu, “Bu çeşit büyük spor tertipleriyle hem kente gelen insan sayısını artırmak hem de kentteki turizm dönemini uzatmak istiyoruz. Antalya, yalnızca futbol kamp yeri değil, bütün olimpik sporların kamp merkezine yavaş yavaş dönüşüyor. Bu çeşit tertipler da bu emele hizmet ediyor.” diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu, turnuvaya katılan atletlere muvaffakiyet dileklerinde bulundu.

Bosna Hersekli tenisçi Damir Dzumhur da Antalya’ya uzun yıllardır turnuvalar için geldiğini aktardı.

Antalya’yı çok sevdiğini lisana getiren Dzumhur, “Biz Türk kültürüne alışığız. Yaklaşık 500 yıl Osmanlı himayesinde yaşadık. Burada olmaktan inanılmaz memnunum.” tabirlerini kullandı.

Şov maçına Türk atletler Cem İlkel ve Yankı Erel’in yanı sıra İtalyan tenisçi Lorenzo Sonego da katıldı.

Başa dön tuşu