Tsitsipas’tan erken veda

ABD Açık Tenis Turnuvası’nın favorileri ortasında yer alan 4 numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas, tertibe üçüncü çeşitte veda etti.
ABD’nin New York kentinde düzenlenen grand slam turnuvasının beşinci gününde tek erkeklerde sürpriz bir sonuç yaşandı. Turnuvanın favorileri ortasında gösterilen 22 yaşındaki Yunan tenisçi Tsitsipas, dünya 32’ncisi Hırvat Borna Coric ile karşılaştı.
Baştan sona çekişme içinde geçen 4 saat 36 dakikalık çabanın akabinde rakibini 6-7, 6-4, 4-6, 7-5 ve 7-6’lık setlerle 3-2 mağlup eden Coric, dördüncü cins vizesi aldı.
Dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ise Alman Jan-Lennard Struff’u 6-3, 6-3 ve 6-1’lik setlerin akabinde zorlanmadan 3-0 mağlup ederek dördüncü çeşitte İspanyol Pablo Carreno Busta’nın rakibi oldu.
5 numaralı seribaşı Alexander Zverev ile Fransız Adrian Mannarino ortasındaki müsabaka ise planlanan saatten geç başladı. Mannarino’nun vatandaşı Benoit Paire’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucu olumlu çıkınca kısıtlamalar çerçevesinde Mannarino’nun da test sonuçları beklendi ve maçın oynanmasında sakınca olmadığı anlaşılmasının akabinde çaba yaklaşık 3 saat geç başladı.
Zverev, rakibini 6-7, 6-4, 6-2 ve 6-2’lik setlerle 3-1 mağlup dördüncü çeşitte İspanyol Alejandro Davidovich Fokina’yla eşleşti.
Tek bayanlarda ise 6 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova, ABD’li Jessica Pegula’yı 6-4 ve 6-3’lük setlerin akabinde 2-0 yenerek ismini üst çeşide yazdırdı. Çek tenisçi, bu cinste başka ABD’li Shelby Rogers’la karşılaşacak.

Başa dön tuşu