Toprak Yazgatlıoğlu PATA Yamaha takımıyla anlaştı

Dünya Superbike Şampiyonası’nda gayret eden milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2020 döneminde PATA Yamaha ekibinde yarışacak.

Superbike’a adım attığı 2018’de bir sefer 2’nci, bir defa de 3’üncü olarak dikkatleri üzerine çeken, bu yıl ise Fransa ayağındaki birinci yarışta birinci olarak bunu başaran birinci Türk motosikletçi unvanını alan Toprak, mesleği açısından kıymetli bir mukaveleye imza attı.

Bağımsız şoför olarak Turkish Puccetti kadrosunda yarışına karşın son 2 ayak öncesi pilotlar klasmanının 5’inci sırasında yer alan 22 yaşındaki motosikletçi, fabrika takımlarından PATA Yamaha’ya transfer oldu.

PATA Yamaha kadrosundan yapılan açıklamada, 2020 dönemi takımının Hollandalı Michael van der Mark ve Toprak Razgatlıoğlu’ndan oluşacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yamaha Motor Avrupa Lideri Eric de Seynes, “Superbike’daki en heyecan verici genç pilot Toprak Razgatlıoğlu, gelecek yıl Yamaha ismine yarışacağı için hem keyifli hem de gururluyum. Toprak’ın bu yılki gelişimine baktığınızda olağanüstü yeteneğini ve savaşçı ruhunu açıkça görebilirsiniz.” tabirlerini kullandı.

2015 Avrupa Superstock 600 şampiyonu ve 2017 Avrupa Superstock 1000 ikincisi Toprak’ın, bu dönem Superbike’da bir birinciliği, 2 ikinciliği ve 5 üçüncülüğü bulunuyor.

Başa dön tuşu