Toprak Razgatlıoğlu, Kawasaki takımı ile yollarını ayıracak

 Kawasaki’nin sporcusu ulusal motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Japonya’da düzenlenen 42. Suzuka 8 Saat Motosiklet Yarışı’nda piste çıkarılmadığı için ekibinden ayrılma kararı aldı.

Grubuyla Japonya’ya götürülen lakin yarış imkanı verilmeyen Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Temmuz Pazar günü pilotlar ortasında en düzgün dereceyi kendisinin elde etmesine rağmen yarıştırılmadığını belirterek, “Böyle bir olaydan sonra bize hürmet duyan kadroya gitme kararı aldık.” dedi.

Japonya’ya gittiklerinde testlere girdiklerini ve sonrasında da antrenmanlara başladıklarını anlatan Toprak, “Cumartesi akşamı bana yarışmayacağımı söylediler. Bana ‘Sen her vakit hazır bekleyeceksin.’ dediler. İki pilotla yarışacaklarını tabir ettiler. Pilotlardan biri rahatsızlanırsa benim yarışacağımı belirttiler. ‘Tamam.’ diyerek yarışın bitimini bekledim. Pazar günü de pilotlar ortasında en güzel dereceyi ben yaptım. Beni tekrar de yarıştırmadılar. Pazar günü yarışı izlettirdiler.” değerlendirmesinde bulundu.

Kenan Sofuoğlu devrede

Toprak Razgatlıoğlu, yaşadıklarını eski ulusal motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile paylaştığını tabir etti.

Başarılı ulusal motosikletçi, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Yaşananların akabinde Kenan Sofuoğlu ile konuştum. Kendisi çok sonlandı. Kawasaki firmasına elektronik posta gönderdi. Bundan sonra onlarla devam etmeyeceğiz. Aslında Kenan ağabey bahisle ilgili Avrupa’nın önde gelen sitelerine röportaj verdi. Gördük ki herkes bizi savunuyor ve Kawasaki’yi eleştiriyor. Onların gerçek yüzünü görmüş olduk.”

Toprak, Yamaha’ya yakın

Ulusal sportmen, gelecek dönem dahil olacağı yeni kadrosu için arayışlara başladıklarını aktardı.

Dönemin bitimine 4 yarış kaldığını hatırlatan Toprak, “Yeni ekiple 2020 yılına başlayacağız. Yamaha’yı düşünüyoruz. Konuştuk, olumlu bakıyorlar. Onlar da bizi istiyordu. Bu türlü bir olaydan sonra bize hürmet duyan kadroya gitme kararı aldık.” tabirlerini kullandı. 

Yaşadıklarının Dünya Superbike Şampiyonası’ndaki yarışlarını etkilemeyeceğini belirten Toprak, “Burada en güzel sonuçları alıp seneye moralli olarak yeni bir kadroyla başlarız.” diye konuştu.

Başa dön tuşu