Toprak Razgatlıoğlu, dünya üçüncülüğü için gaza basacak

Dünya Superbike Şampiyonası’nda çaba eden ulusal motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Katar’da düzenlenecek olan dönemin 13. ve son yarışında şampiyonayı üçüncü bitirmek için uğraş edecek.

Dünya Superbike Şampiyonası’nın son ayak yarışları 24-26 Ekim’de Katar’da yapılacak. Şampiyonanın 12. ayağındaki Arjantin yarışını üçüncü olarak tamamlayan Toprak Razgatlıoğlu, dönemin son yarışı hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, döneme istediği üzere başlayamadığını ancak daha sonra çıktığı yarışlarda güzel sonuçlar aldığını söyledi.

Ortadaki farkı azaltarak hoş puanlar topladığını belirten Toprak Razgatlıoğlu, “Fransa’da birinci birinciliğimi aldım şampiyonada. Artık dönemin sonuna geldik. Son yarış dönemin 13. ayağı Katar’da. Şampiyona’da üçüncülüğe çok yakınım. Şu anda 5. sıradayım ve 3’üncüyle aramda 6 puan var.” diye konuştu.

Ulusal motosikletçi Toprak, önündeki iki yarışçıyı geçerek şampiyonada podyuma çıkmayı hedeflediğini vurgulayarak, “Bunun için elimden geleni yapacağım. İdmanları tamamladık şu anda hazır durumdayım. Bundan evvelki üç yarışta da podyum yaptım. Gözümüzü Katar’a diktik. Dönemin son yarışı, podyum yakalayarak Dünya Şampiyonası’nı üçüncü bitirmek istiyorum. 6 puan çok ufak bir fark. Hoş puanlar toplayarak podyuma girmek için elimden geleni yapacağım.” sözlerini kullandı.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda son yarış öncesinde birinci 5 sıra ise şöyle:

1- Janothan Rea (İngiltere) 601 puan

2- Alvaro Bautista (İspanya) 460

3- Alex Lowes (İngiltere) 305

4- Van Der Mark (Hollanda) 304

5- Toprak Razgatlıoğlu (Türkiye) 299

Başa dön tuşu