Toprak Razgatlıoğlu bir ilki yaşayacak

Ulusal motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Japonya’da düzenlenecek Dünya Dayanıklılık Şampiyonası finalinde yarışacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya nazaran Toprak, 42’ncisi Japonya’da düzenlenecek tertibin final ayağı Suzuka 8 saat yarışında piste çıkacak birinci Türk sportmen unvanını elde edecek.

Kawasaki Fabrika Grubu’nun sportmeni Toprak’ın Suzuka Pisti’ndeki yarışta kadro arkadaşları İngiliz pilotlar Jonathan Rea ve Leon Haslam olacak.

Ulusal atlet, 24-25 Temmuz tarihlerinde Kawasaki ZX-10RR motosikletiyle testlere katılacak. Toprak, 26 Temmuz Cuma günü ise gerçekleştirilecek sıralama yarışlarında piste çıkacak. 27 Temmuz Cumartesi günü özgür idmanların akabinde, 28 Temmuz Pazar günü TSİ 05.30’da 8 saatlik Suzuka yarışı start alacak.

Toprak Razgatlıoğlu, Suzuka 8 saat yarışının kendisi için bir düş olduğunu belirterek, “Bu benim hayalimdeki ekip. Her vakit hazırım. Suzuka 8 saat hayranı olmama karşın, birinci kere dayanıklılık yarışına çıkacağım. Jonathan Rea ve Leon Haslam ile tıpkı grupta olduğum için çok şanslıyım. WSBK ile en büyük fark, lastiklerin Bridgestone olmasıdır.” diye konuştu.

 

Başa dön tuşu