Toprak kortun yıldızları İstanbul’da buluşuyor

Türkiye Tenis Federasyonundan (TTF) yapılan açıklamaya nazaran, 235 bin 238 dolar ödüllü turnuvada, bayanlar tenisinin en üst düzeydeki oyuncuları uğraş edecek.
Mevcut iştirak listesine nazaran dünya sıralamasında 21. basamakta bulunan Hırvat Petra Martic tertibe 1 numaralı seribaşı olarak katılacak. Turnuvada son şampiyon Patricia Maria Tig’in yanı sıra eski dünya 2 numarası Svetlana Kuznetsova, Daria Kasatkina, Veronika Kudermetova, Anastasia Pavlyuchenko, Alize Cornet ve Kristina Mladenovic üzere isimler yer alacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen TTF Lideri Cengiz Durmuş, Türkiye Tenis Federasyonu İstanbul Tenis Merkezi’nde geçen sene hoş bir heyecana tanıklık edildiğini belirterek, şu tabirleri kullandı.
“Tenis heyecanı nisanda İstanbul’a geri dönüyor. Geçtiğimiz sene çok olumlu geri dönüşler aldık. Turnuva bitiminde WTA Üst Yöneticisi (CEO) Steve Simon yazdığı mektupta, tesisin üretimi ve turnuvanın muvaffakiyetle düzenlenmesi ile ilgili özel olarak Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve şahsıma tebrik ve teşekkürlerini iletti, uzun yıllar iştirak kurma isteklerini şahsen belirtti. Ülkemiz milletlerarası spor tertiplerine yaptığı başarılı mesken sahipliği ile isminden sıkça kelam ettiriyor, tenis branşında ise en fazla milletlerarası turnuva düzenleyen ülkeler sıralamasında birinci sıralardayız. Dayanılmaz bir ilgi ve memnuniyet kelam konusu, bu durum da bizleri her vakit daha uygununu gerçekleştirmek ismine teşvik ediyor.”

Başa dön tuşu