Teniste Davis Kupası’nı İspanya kazandı

İspanya, teniste mesken sahipliğini yaptığı Davis Kupası’nı, finalde Kanada’yı mağlup ederek kazandı.

Madrid’de 18-24 Kasım tarihlerinde oynanan ve 18 ülkenin katıldığı Davis Kupası’nın finalinde İspanya ile Kanada karşı karşıya geldi.

Tarihinde birinci kez bu turnuvada finale kalma başarısı gösteren Kanada, seyirci avantajına sahip konut sahibi İspanya’ya karşı fazla direnemedi.

Finalin birinci serisinde İspanya ismine piste çıkan Roberto Bautista Agut, Kanadalı rakibi Felix Auger Aliassime’yi setlerde 2-0 (7-6, 6-3) mağlup ederek İspanya’yı 1-0 öne geçirdi.

Babasının vefatından ötürü perşembe günü İspanya grubunun kampından ayrılan Bautista, cenazenin akabinde final günü dönerek alana çıktı.

Finalin ikinci randevusunda ise İspanyol Rafael Nadal, Kanadalı rakibi Denis Shapovalov’u 6-3 ve 7-6’lık setlerle yenince çiftler maçına gerek kalmadan kupa İspanya’nın oldu.

Turnuva kuralları gereği gruplar birinci, teklerden iki maç yaparken, eşitlik olması halinde kazananı çiftler maçı belirliyor.

ATP erkekler dünya tenis sıralamasının 1 numarası Rafael Nadal, turnuva boyunca gösterdiği performansla, “salata tabağı” olarak isimlendirilen Davis Kupası’nı İspanya’nın kazanmasına öncülük etti.

Kaptanlığını Stant Bruguera’nın yaptığı İspanya kadrosu, Rafael Nadal, Roberto Bautista, Feliciano Lopez ve Marcel Granollers’den oluştu.

Diğer yandan Davis Kupası bu yıl, Barcelonalı futbolcu Gerard Pique’nin sahibi olduğu yatırım kümesinin tertibinde gerçekleşti.

İspanya Hükümdarı 6. Felipe, Real Madridli futbolcu James Rodriguez ve Pique’nin izleyiciler ortasında olduğu final gününde, Kolombiyalı müzikçi Shakira küçük bir konser verdi.

Başa dön tuşu