Tenis efsanesinden sert eleştiri: “Djokovic büyük bir hata yapıyor”

Tenis dünyasının efsanevi isimlerinden Boris Becker, Avustralya’ya girmesine müsaade verilmeyen Novak Djokovic’i eleştirdi. Becker, Sırp tenisçinin büyük bir kusur yaptığı görüşünde.
Tıbbi muafiyet alarak Avustralya Açık’a katılmaya hazırlanan Novak Djokovic, hala sığınmacıların tutultuğu bir otelde Melbourne’e gitmesine müsaade verilip verilmeyeceğini bekliyor.
Djokovic büyük tartışmalar ortasında akıbetini beklerken mevzu tenis dünyasının efsanevi isimlerinden Boris Becker’in de gündemindeydi.
Becker, 3 yıl boyunca Djokovic’in antrenörlüğünü yaptığı ve 6 grand slam turnuvası kazanmasına tanıklık ettiği Djokovic’in büyük bir yanılgı yaptığı görüşünde. Djokovic’in, aşı olmayı reddetmesine mana veremediğini vurguyalan Becker, “Novak aşı olmayı reddederek büyük bir kusur yapıyor. Bu durum hem mesleğinin geri kalanını hem de gelmiş geçmiş en büyük tenisçi olma bahtını tehlikeye atıyor. Onu çok düzgün tanıyorum. Kolaylıkla yanlış anlaşılabilecek çok güçlü bir karakteri var. Birçok yakın maçı kazanmasını sağlayan inatçılığı, bu defa onun en büyük zayıflığı haline geldi” diye konuştu.
Djokovic’ten aşı aksisi duruşundan geri adım atmasını isteyen Becker, “Belki şu anda farkında değil lakin 10 yıl sonra geriye dönüp baktığında büyük bir kusur yaptığını farkedecek. Husus yalnızca Avustralya değil. Beğenseniz de beğenmeseniz de kurallara uymak zorundasınız” dedi.
Djokovic, kurallara uymadığı gerekçesiyle Rafael Nadal tarafından da eleştirilmişti. Djokovic’in istese rahatlıkla turnuvaya katılabileceğini lisana getiren Nadal, “Herkes aldığı kararların sonuçlarına katlanmak zorunda” demişti.
Başa dön tuşu