Tek erkeklerde Djokovic ile Thiem, tek kadınlarda ise Osaka, Halep ve Serena Williams üçüncü tura çıktı

Dönemin ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık’ın (Roland Garros) 5. gününde, favoriler tıp atladı.

Fransa’nın başşehri Paris’te düzenlenen turnuvanın 5. gün maçları tamamlandı.

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, ATP klasmanının 104. sırasında yer alan İsviçreli Henri Laaksonen’i bir saat 33 dakika süren uğraşta 6-1, 6-4 ve 6-3’lük setlerle 3-0 yenerek ismini üçüncü çeşide yazdırdı.

Mesleğinde biri Fransa Açık olmak üzere 15 grand slam şampiyonluğu bulunan 32 yaşındaki Djokovic, üçüncü tıpta İtalyan Salvatore Caruso ile eşleşti.

Turnuvada 4 numaralı seribaşı ve geçen yılın finalisti Avusturyalı Dominic Thiem, klasmanın 94. sırasındaki Kazak Alexander Bublik’i 6-3, 6-7, 6-3 ve 7-5 sona eren setlerle 3-1 mağlup ederek tıp atladı.

Thiem, üçüncü cinste Uruguaylı Pablo Cuevas ile uğraş edecek.

Osaka zorlansa da üçüncü turda

Tek bayanlarda dünya 1 numarası Japon Naomi Osaka, ikinci cinste Belaruslu Victoria Azarenka ile karşılaştı.

Dünya klasmanının 43. sırasındaki Azarenka’yı 2 saat 50 dakika süren maç sonunda 4-6, 7-5 ve 6-3’lük setlerle 2-1 yenen Osaka, üçüncü tıpta Çek Katerina Siniakova’nın rakibi oldu.

Üç numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, Polonyalı Magda Linette’yi 6-4, 5-7 ve 6-3’lük setlerle 2-1 yenerek yoluna devam etti. Son şampiyon Halep, üçüncü çeşitte Aleksandra Krunic ile Lesia Tsurenko ortasındaki maçın galibiyle korta çıkacak.

Tertibin 10 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams ise Japon Kurumi Nara’yı 6-3 ve 6-2 biten setlerle 2-0 mağlup etti ve üçüncü tipe kaldı.

Mesleği boyunca 3’ü Fransa Açık’ta olmak üzere 23 grand slam şampiyonluğuna sahip Serena Williams, üçüncü cinste vatandaşı Sofia Kenin ile karşılaşacak.

Nadal ve Federer korta çıkacak

Fransa Açık’ta yarın üçüncü çeşit maçları başlayacak.

Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, Belçikalı David Goffin, 3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer de Norveçli Kasper Ruud ile üçüncü çeşit maçına çıkacak.

Tek bayanlarda dünya 2 numarası Çek Karolina Pliskova, Hırvat Petra Martic, 7 numaralı seribaşı ABD’li Sloane Stephens da Sloven Polona Hercog karşısında dördüncü cins bileti arayacak.

Başa dön tuşu