TEB BNP Paribas’ın basın toplantısı gerçekleşti

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) takviminde yer alan ve 19-25 Nisan’da düzenlenecek TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul turnuvasının basın toplantısı yapıldı.
Toplantıda konuşan TTF Lideri Cengiz Durmuş, TTF olarak turnuvanın ikincisini düzenlediklerini hatırlatarak “Geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığının ve Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katkılarıyla mükemmel bir tesise kavuşmuştuk. Türkiye’nin her yerinde herkesin tenis oynaması ismine birçok proje yapıyoruz ve çok yeterli gidiyor. Ülkemizin yetenekleri, her gün biraz daha keşfedilir duruma geldi. Bu turnuvalar sayesinde Türkiye’nin her noktasında yeteneklerini sergileyen çocuklarımızın, böylesi bir tenis merkezine gelip şampiyonluk yaşayabileceği konusunda umudu yeşeriyor. Geçmişte olduğu üzere dünyanın en yeterli atletleri ülkemize gelerek mesken sahipliğimizden, tertibin ve ülkemizin hoşluğundan bahsediyor.” formunda konuştu.
Milli atletler Çağla Büyükakçay ve Marsel İlhan’ın da çalıştırıcılığını yapan Türk tenisinin değerli isimlerinden antrenör Can Üner’in hayatını kaybetmesiyle derin ıstırap yaşadıklarını aktaran Cengiz Durmuş, tenis merkezindeki kortlardan birine Üner’in ismini vermeyi düşündüklerini de tabir etti.
Spora yapılan yatırımın sıhhate, geleceğe yapılan yatırım olduğunu vurgulayan İstanbul Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulusal Eğitim Bakanlığı ortasında kıymetli iş birlikleri yapılıyor. Türkiye, gelecek yıllarda bir spor ülkesi olma yolunda ilerliyor. İstanbul Tenis Merkezi’nin İstanbul’a kazandırılmasında Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, federasyon lideri ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım. Tesis, teknoloji altyapısıyla memleketler arası tertiplere konut sahipliği yapabilecek durumdadır. İstanbul’a yakışır bu tenis tesisimiz, milletlerarası alanda uygun atletlerin yetişmesine etken olacaktır. Ülkemizin spora tutkusundan faydalanarak pandemi kurallarına uyarak turnuvayı organize edeceğiz.” yorumunu yaptı.
Toprak kortta oynanacak 235 bin 238 dolar para ödüllü bayanlar tenis turnuvasını, geçen yıl teklerde Rumen Patricia Maria Tig, çiftlerde ise Şilili Alexa Guarachi ile ABD’li Desirae Krawczyk ikilisi kazanmıştı.
Başa dön tuşu