TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a doğru

İstanbul’da yarın başlayacak TEB BNP Paribas İstanbul Cup Memleketler arası Bayanlar Tenis Turnuvası’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Beşiktaş’taki Four Seasons Hotel İstanbul At The Bosphorus’ta düzenlenen tanıtım toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilat Lideri Bünyamin Bozgeyik, Türkiye Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş, Türk İktisat Bankası (TEB) Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Aşkın Dolaştır ve ulusal tenisçi Çağla Büyükakçay katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin son 17 yılda spor alanında çok kıymetli bir açılım gerçekleştirdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir spor adamı olduğunu anlatan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Ülkemiz spor alanında son 17 yılda çok önemli açılımlar gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız, spor adamı, sporu çok seven, sporcuyu çok önemseyen birisi. Türkiye’mizde 17 yılda spor alanında tesisleşme konusunda değerli açılımlar gerçekleştirdik. Seçim sürecinde pek çok vilayetimize gitme talihi buldum. En ücra köşeler olarak söz edebileceğimiz yerlerde bile çok hoş ve kaliteli tesislerimiz var. Bundan sonraki süreçte de sporu tabana yayma siyasetimizle hem sportif başarıyı üste taşıyacağız hem de ülkemizdeki her insanın sporla uğraşması için çalışmalara devam ediyoruz. Bunu da daima birlikte başaracağımıza inanıyorum.

Evvelki gün Ulusal Eğitim Bakanımız ile çok değerli bir protokol imzaladık. Ülkemizin yarınları ismine çok değerli bir protokol. Bu protokolle eğitim ile sporu iç içe hale getireceğiz. Hatta okul öncesi çocuklarımızda spor eğitimlerini başlatacağız. Bu manada tesislerimiz 7/24 halkımızın hizmetinde olacak. Çok kıymetli bir açılım. Sporda mahzur tanımıyoruz anlayışıyla tüm tesislerimizi günün her anında halkımızın kullanımına açtık. Tüm halkımızı tesislerimize bekliyoruz.”

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulusal Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları protokol ile değerli bir çalışmaya imza attıklarını lisana getirerek, “Milli Eğitim Bakanlığımızla gerçekleştirdiğimiz protokol gereği antrenörlerimizin yetiştirilmesi, tesislerimizin çok daha verimli kullanılması ve okullarımızdaki spor alanlarının okul saatleri dışında halkın hizmetine açılması üzere değerli bir açılım gerçekleştirdik. Spor liselerimiz çok daha verimli çalışıyor. Statlarımızı çok daha faal ve verimli kullanacağız. Okullarımızı bir spor merkezi haline getirme noktasında da değerli bir açılım gerçekleştirdik. Ulusal Eğitim topluluğumuza ve Sayın Bakanımız Ziya Selçuk Bey’e de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Sporu birkaç branştan ibaret saymadıklarını anlatan Kasapoğlu, “Bütün branşları önemsiyoruz. Klasik sporlar, geçmişle bağımızı geleceğe taşıma, tarih şuuru, kültürümüz ve bizi biz yapan kıymetlerimizi yeni jenerasyonlara aktarma açısından kıymetli bir araç. Birleştirici, dönüştürücü bir öge, bir olgu… Toplumun her kesitiyle sporun her cinsini buluşturmak için bugüne kadar olduğu üzere bundan sonra da çok daha güçlü bir halde çalışacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

“İstanbul Cup, kendini ispat etmiş bir organizasyon”

Bakan Kasapoğlu, TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta güzel bir mesken sahipliği yapacaklarını lisana getirdi.

İstanbul Cup’ın kıymetli bir tertip olduğuna değinen Gençlik ve Spor Bakanı, şöyle devam etti:

“TEB BNP Paribas İstanbul Cup, kendini ispat etmiş ve inşallah yıllar uzunluğu da sürecek bir tertip. Federasyonumuza, liderimize, yöneticilerine, takviye veren herkese ve atletlerimize teşekkür ediyorum. Ülkemiz spor alanında da çok değerli tertiplere konut sahipliği yapıyor. Sıradan bir konut sahipliği değil, dört dörtlük bir biçimde tertip düzenleme ve Türk halkının misafirperverliğine yakışır formda ağırlama istikametinde, dünyanın her yerinden beşerler memnuniyetlerini tabir ediyor.”

Türkiye’nin dünyada en çok tenis turnuvası düzenleyen ülkelerden olduğunu belirten Kasapoğlu, “Tenis alanında 100’ün üstünde milletlerarası tertip düzenliyoruz. İspanya ve ABD ile en çok tenis turnuvasına konut sahipliği yapan ülkeyiz. Bugün de İstanbul Cup’ın heyecanını yaşıyoruz. Federasyonumuz, Bakanlığımız, kurumlarımız, TEB ve Spor Toto Teşkilatımızın dayanağıyla çok hoş bir tertibe konut sahipliği yapacağımızdan eminim. Tüm halkımızı davet ediyorum.” halinde görüş belirtti.

“700 bin gencimizi tenisle buluşturacağız”

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yüksek Tahsil Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan 700 bin öğrenciyi tenisle buluşturacaklarını söyledi.

KYK’da 700 bin öğrenciye konut sahipliği yaptıklarını vurgulayan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Yurtlarımız çok konforlu, inançlı, kaliteli, çok hoş. Son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarlı takibiyle çok hoş bir düzeye geldik. Gençlerimizi tenisle buluşturuyoruz. 11 vilayetle başladık ve tüm ülkeye yayacağız. KYK yurtlarında kalan 700 bin gencimizi tenisle buluşturacağız. Çok büyük ilgi var. Yurtlarda başladığımız tenis eğitimleri ve sonraki süreçte gerçekleştireceğimiz karşılaşmalar, değerli bir heyecanı ortaya koyma açısından hoş bir başlangıç olacak.”

İstanbul Cup’a değerli atletlerin katıldığına değinen Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“İlk 50 içinden 8 oyuncu, Türk seyircisinin karşısına çıkacak. Bunun yanı sıra Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, İpek Soylu, Berfu Cengiz, İpek Öz, Melis Sezer üzere oyuncularımız da ülkemizi temsil edecek. Kendilerine muvaffakiyetler diliyorum. Spor, güzellik, müsamaha ve samimiyetin ülkeler ve toplumlar ortasında köprüler kurulmasını sağlayan bir olgu. Spor tertipleri, diplomasinin de bir aracı. Bu tertipleri artıracağız. Son 17 yılda gerçekleşen spor yatırımlarının meyvelerini çok hoş bir halde toplamaya başlayacağımıza inancım tam.”

Türkiye Tenis Federasyonunun değerli çalışmalar gerçekleştirdiğini anlatan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Birkaç branş değil, tüm branşlar değerli. Tüm branşları halkımızın hizmetine sunma, bir farkındalık oluşturmak için çalışacağız. Federasyonumuzun kurduğu seyyar tenis kortlarıyla tanıtımı çok hoş bir formda gerçekleştirdiğine inanıyorum. Bakanlık olarak da çok hoş tenis kortları inşa ediyoruz. Bu kortlarımızı çok daha yaygınlaştırarak tenisteki şampiyonlarımızı, atletlerimizi ülkemize kazandıracağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Durmuş: “Dünyada güzel bir yere ulaştık”

Türkiye Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş, Türkiye’nin düzenlediği tertiplerle dünyada uygun bir yere geldiğini söyledi.

İstanbul Cup’ın birincisinin 2005’te düzenlendiğini hatırlatan Durmuş, “İlk defa 2005 yılında İstanbul Cup ile dünya tenisine açıldığımız bir sürece tekrar Spor Toto Teşkilatı ile Gençlik ve Spor Bakanımızın dayanaklarıyla başlamıştık. Dünya tenisinin önde gelen atletlerinin ülkemize gelmesiyle kendi atletlerimizin dünyanın en öndeki atletleri olması dileğiyle bu yola çıktık. Geçmişte dünyanın en güzel atletleri Venus Williams, Maria Sharapova, Elena Dementieva ve Caroline Wozniacki üzere birçok atletin uzunluk gösterdiği, şampiyon olduğu, kendi atletlerimizin da turnuva oynadığı bir tertibe mesken sahipliği yaptık. 2016 yılında teklerde Çağla Büyükakçay, çiftlerde de İpek Soylu şampiyon olarak bizi gururlandırdı.” sözlerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun kendilerine verdiği takviyeden bahseden Durmuş, “Düzenlediğimiz tertiplerin akabinde dünyada uygun bir yere ulaştık, yeterli bilinen bir ülke haline geldik. Bugün de bunun karşılığını görebiliyoruz. Bilhassa bu sene ne vakit sıkışsak, başımız ağrısa, tökezlesek Bakanımıza kederimizi anlattığımızda daima yanımızda durdu. Kendilerine daima yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Lider Cengiz Durmuş, tenisi geniş etrafa yaydıklarını vurgulayarak, “Organizasyonları yaparken bize birçok şey kazandırmasını istiyoruz. Maksadımız şampiyonlar yetiştirmek lakin tıpkı vakitte bir iktisat oluşturuyoruz. İstanbul Cup’ı kendi insan kaynaklarımızla düzenliyoruz. 48 hakemimiz bu turnuvalarda misyon yapıyor. Emek veren atletlerimize, kulüplere ve antrenörlerine teşekkür ediyorum. Türk İktisat Bankası ile iş birliğimiz sayesinde tenisi sokaklara indirdik, tenisin yayılmasını sağladık. Bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.” halinde görüş belirtti.

Dolaştır: “Yıldızların tekrar İstanbul’da buluşmasının heyecanını yaşıyoruz”

TEB Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Aşkın Dolaştır, dünya tenisinin yıldızlarının İstanbul’da bir ortaya geleceğini söyledi.

Heyecanlı ve keyifli bir tenis haftası geçireceklerini aktaran Dolaştır, şunları kaydetti:

“Dünyanın önde gelen bayan tenis yıldızlarının yine İstanbul’da buluşmasının heyecanını yaşıyoruz. Bir sefer daha yıldız raketlerin şampiyonluk çabasına mesken sahipliği yapacağız. Rekabet dolu, heyecanlı ve keyifli bir tenis haftası geçireceğiz. TEB olarak 9 yıldır ülkemizde tenisin gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. 2011’de 3 yıl mühletle dünyanın en itibarlı tenis tertiplerinden WTA Championships’e ismimizi vererek başlayan tenise takviyemizi 2014’ten bu yana TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın, 2015-2018 ortasında ise TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın isim sponsoru olarak sürdürdük. 2012’den bu yana ana sponsoru olduğumuz Türkiye Tenis Federasyonu ile ortak vizyonda hareket ederek çok sayıda turnuvaya sponsor olduk. Tenisi sevdirmek için çok sayıda tertip düzenledik. Federasyon ile tenisi yaygınlaştırmak, varlıklı sporu algısından çıkararak 7’den 70’e herkesin ulaşmasını sağlamak için başlattığımız TEB Sokak Tenisi ile 81 vilayetimizin sokaklarını, meydanları ve AVM’lerini korta dönüştürdük.”

Tertipte dünyaca ünlü sportmenlerin yanı sıra Türk tenisçilerin de kıymetli muvaffakiyetler elde ettiğine değinen Dolaştır, şöyle konuştu:

“Türkiye Tenis Federasyonu, tenise ve tenisçilere verdiği dayanakla son yıllarda elde edilen muvaffakiyetlerin en kıymetli aktörlerinden biri oldu. TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ı düzenlediğimiz birinci yıllarda Venus Williams, Jelena Jankovic üzere dünyaca ünlü tenisçileri ağırlamanın heyecanını yaşıyorduk. Bugün ise Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Başak Eraydın, İpek Öz, Berfu Cengiz, Zeynep Sönmez üzere birincilere imza atan genç atletlerimiz ile kıymetli muvaffakiyetler elde edecek, gelecek vadeden parlak tenisçilerimizi izlemenin memnunluğunu yaşıyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta bir kere daha birlikte olmanın gurur ve memnunluğunu yaşıyoruz. Herkes için tenis dolu ve heyecanlı bir hafta olmasını diliyorum.”

Bozgeyik: “Bu turnuvada ismimizin geçmesinden ötürü gurur duyuyoruz”

Spor Toto Teşkilat Lideri Bünyamin Bozgeyik, tenis açısından kıymetli tertibe katkıda bulundukları için gurur duyduklarını belirtti.

Tertibin 12. defa düzenleneceğini aktaran Bozgeyik, “TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a sponsor olmaktan, Spor Toto Tennis Park’ta düzenlenecek bu turnuvada ismimizin geçmesinden ötürü gurur duyuyoruz. Sayın Bakanımızın takdirleri ve dayanaklarıyla sporun her alanında yaptıklarımızı biliyorsunuz. Bu yıl da federasyonumuzun gerçekleştireceği bu memleketler arası turnuvada, birbirinden seçkin sportmenler yer alacak. Türkiye’nin teniste ne kadar ileri gittiğini göstereceği bu tertipte Spor Toto Teşkilatı olarak yer almak bizim için gurur vesilesi. Tüm atletlere muvaffakiyetler, tüm tenisseverlere âlâ seyirler diliyorum.” tabirlerini kullandı.

Çağla Büyükakçay: “İstanbul Cup’ta çocukluğum geçti”

Tertipte 3 sene evvel tekler şampiyonu olan ulusal tenisçi Çağla Büyükakçay ise İstanbul Cup’ın mesleğindeki ehemmiyetini lisana getirdi.

Çağla, bir Türk tenisçinin şampiyonluğundan sonra turnuvanın daha da değerli hale geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“İstanbul Cup’ta çocukluğum geçti. Bugün buradaysam, profesyonel düzeyde tenis oynuyorsam İstanbul Cup’ın çok fazla kıymeti var. Bütün büyük şampiyonları bu turnuvada gördüm ve şampiyon olmayı bu turnuvada hayal ettim. Tenis için çok büyük bir tertip lakin benim 2016’da yaşadığım şampiyonluktan sonra hem benim hem de Türk tenisi için farklı bir ehemmiyet arz etmeye başladı. Çok daha yeterli hazırlanıyorum, oynamayı daha çok istiyorum. Sayın Bakanımıza, Spor Toto Teşkilatı ve Türk İktisat Bankasına çok teşekkür ediyorum.”

Turnuvanın uzun yıllar devam etmesi dileğinde bulunan Çağla Büyükakçay, “Bu sene 12’ncisi düzenlenecek. Ben hepsini de oynadım. İnşallah 20, 30 ve 40. yılları de daima birlikte yaşarız. Bu türlü tertipler, tenisimizin geleceği için çok kıymetli. Dileğim bunların artması ve Türk tenisçilerin daha başarılı olması. Beni de güçlü bir hafta bekliyor. Birbirinden pahalı isimler yer alacak. O yüzden heyecanlıyım.” biçiminde görüş belirtti.

Geçen sene sakat olmasına karşın gayret ettiğini kaydeden Çağla, “Geçen sene önemli bir sakatlık yaşadım. Bu sene çok daha farklı hissediyorum. Yeterli bir planlama yaptık. Tokyo yolunda önemli bir plan çizdik. Bu sene tekrar çıkışa geçmem olimpiyat yolunda bir öncelik. Uygun bir formda hazırlandım.” diyerek kelamlarını tamamladı.

Başa dön tuşu