Tarihi şampiyonluk sonrası ilk sözler: “Buraya gelene kadar çok savaştım”

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Rus Daniil Medvedev’i 3-2 yenen İspanyol Rafael Nadal, şampiyon oldu.
35 yaşındaki raket mesleğinin 21. grand slam şampiyonluğunu kazanarak, 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Roger Federer ve Novak Djokovic’i geride bıraktı.
Rafael Nadal, maraton maçın akabinde kupa seromonisinde hislerini tabir etti:
“Daniil için güç olduğunu biliyorum. Sen kusursuz bir şampiyonsun. Bu durumda daha evvel ben de bulundum. Günün birinde bu kupayı kaldıracaksın. Mesleğimdeki en duygusal maçlardan bir tanesiydi. Kortu seninle paylaşmak onurdu. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. İnanılmaz bir tecrübeydi. Oynayabileceğimi bile bilmiyordum. Ancak bugün kupayla duruyorum. Çok savaştım. Seyircilere ne kadar teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Her şey için teşekkürler. Hayatımın geri kalanında bu sevgiyi kalbimde taşıyacağım. Aileme ve grubuma yeteri kadar teşekkür edemem. Tüm anlarımda beni desteklediniz ve yanımda oldunuz. 1.5 ay evvel tahminen de son Avustralya Açık’ı oynayacağımı söyleyebilirdim ancak seneye geri gelmek için elimden geleni yapacağım.”
Başa dön tuşu