Svitolina, turnuvadan çekilme kararını değiştirdi

Ukraynalı tenisçi Elina Svitolina, daha evvel çekilme kararı aldığı Monterrey Turnuvası’nın birinci çeşidinde Rus rakibini mağlup etti.
İlk tıpta Rus Anastasia Potapova ile eşlemesinin akabinde turnuvadan çekilme kararı alan dünya 15 numarası Svitolina, memleketler arası tenisin çatı kuruluşları tarafından Rus ve Belaruslu tenisçilere yaptırım uygulanacağı tarafında duyuru yapılmasının akabinde kararını değiştirerek turnuvaya çıktı.
Meksika’da düzenlenen ve 1 numaralı seribaşı olarak uğraş ettiği Monterrey Turnuvası’nda, birinci maçına Ukrayna’nın bayrağını temsilen mavi ve sarı renkte kıyafetle çıkan Elina Svitolina, 6-2 ve 6-1’lik setlerle rakibini 2-0 yenerek tıp atlayan taraf oldu.
Maçın akabinde tenis topluluğuna davette bulunan 27 yaşındaki tenisçi, “Ülkemi temsil ettiğim için maça çıktım. Genel olarak çok üzgünüm, lakin burada tenis oynadığım için memnunum. Vazifem, tenis topluluğunu bir ortaya getirerek Ukrayna’ya takviye verilmesini sağlamak zira hakikaten çok makûs günlerden geçiyoruz. Bu yüzden buradayım. En âlâ performansımı göstererek ülkemi bütün platformlarda en âlâ halde temsil etmek istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Svitolina’nın turnuvadan çekilme kararı almasının akabinde Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), Bayanlar Tenis Birliği (WTA), Milletlerarası Tenis Federasyonu (ITF) ve dört grand slam turnuvası ABD Açık, Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon idareleri, ortak bir açıklama yaparak Rus ve Belaruslu tenisçilerin ikinci bir duyuruya kadar ülkelerinin ismi ve bayrağıyla korta çıkamayacağını belirtmişti.
Rus Anastasia Potapova, bu kararın akabinde tarafsız atlet unvanıyla Monterrey Turnuvası’nda Svitolina ile maça çıkabildi.
Başa dön tuşu