“Spordaki her ev sahipliğimiz ayrı bir başarı”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul turnuvasını muvaffakiyetle gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.
Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) İstanbul Tenis Merkezi’nde TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul turnuvasının finali öncesi açıklamada bulunan Bakan Kasapoğlu, “İstanbul demek dünyanın en hoş kenti demek. İstanbul’da her vakit olduğu üzere en hoş mesken sahipliklerini yapmayı sürdürüyoruz. Bizler ulu tarihimizle gurur duyuyoruz. Gençlerimizle yarınlara yürümeye, bu ulu destanı yazmaya devam edeceğiz. Tarihimizi lekelemelerine müsaade etmeyeceğiz. Bu hoş kentte yeniden her alanda olduğu üzere sporda da en güçlü bildirimizi dünyaya vermeye devam ediyoruz.” sözlerini kullandı.
İstanbul Tenis Merkezi’nin yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın değerli merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Bu tertibin finalini İstanbul’da gerçekleştiriyoruz. Bir haftadır devam eden tertipte değerli tenisçiler karşılaşmalar yaptı. Dünyada pek çok televizyon canlı yayımladı. İstanbul ismine kıymetli bir faaliyeti alnımızın akıyla gerçekleştirmenin heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye, tüm branşlarıyla futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, cimnastiğiyle her alanda yürüyüşüne devam ediyor. Bugün finali düzenlenen şampiyonamız ve bundan sonraki çalışmalarımıza tekrar atletlerimiz, federasyon ve kulüplerimizle en hoş biçimde konut sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Spordaki her mesken sahipliğimiz başka bir muvaffakiyet.” formunda konuştu.
Türkiye’nin teniste değerli kademe katettiğini belirten Kasapoğlu, şöyle devam etti:
“Önümüzdeki aylarda Dünya Gençler Tenis Şampiyonası’nı gerçekleştirileceğiz. Sporun birleştirici ruhuyla kardeşliği tüm dünyaya ileti olarak aktaracağız. Ülkemizin bu alandaki mesken sahiplikleri, tesis altyapısı, kış sporlarından su sporları ve grup sporlarına kadar her alandaki altyapısı her geçen gün güçleniyor. Tenisiyle basketbol, voleybol, yüzmesiyle herkesin spora erişimi noktasında çalışmalarımız sürüyor. Gerek federasyon, gerek kulüplerle iş birliğimizi artırıyoruz. Gençlerimizin yeteneklerini tespit etme yolunda onları tenisle buluşturma çalışmalarına orta vermedik. Yeni atletlerimizi kazandığımızı görüyoruz ve memnunluk duyuyoruz. Spor turizminde marka olma noktasında uzaklık katettik. Geçen hafta Kuşadası’nda da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Tipi finalini yaptık. Ülkemizin hoşluklarını dünyaya tanıtma notasında kıymetli bir tertipti.”
Son olarak turnuvaya katılan atletlere teşekkür eden Bakan Kasapoğlu, “İslam Oyunları’nı Konya’da, Dünya Göçebe Oyunları’nı İznik’te gerçekleştireceğiz. Şampiyonlar Ligi finaline İstanbul konut sahipliği yapacak. En hoş biçimde gerçekleştireceğiz. Spor demek kardeşlik, birlik, beraberlik demek. Son olarak cimnastikte Ferhat Arıcan, güreşte İstek Kayaalp ve Taha Akgül altın madalya alarak bizi muvaffakiyetle temsil etti. Teniste, güreşte, cimnastikte her alanda başarılarımız devam edecek.” diyerek kelamlarını tamamladı.
Başa dön tuşu