Spor dünyasından depresyondaki Osaka’ya destek

Dünyaca ünlü birçok sportmen, Fransa Açık’ta maç sonu basın toplantısına girmemesinin akabinde depresyonda olduğu gerekçesiyle turnuvadan çekilen Japon tenisçi Naomi Osaka’ya takviye verdi.

Fransa Açık’ta birinci cinste Rumen Irina-Camelia Begu’yu yenerek ikinci cinse kalan ve mesleğinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan ABD’li tenisçi Serena Williams, Japon atletin aldığı karara hürmet duyulması gerektiğini kaydederek, “Naomi’nin ne hissettiğini biliyor ve ona sıkıca sarılmak istiyorum. Onun yaşadığı bu devirlerden ben de geçtim. Farklı karakterlerimiz var ve beşerler farklıdır. Bu durumu en uygun hangi yolla atlatmak istiyorsa buna müsaade verilmeli. Elinden gelenin en güzelini yapıyor.” sözlerini kullandı.

Fransa Açık’ta uğraş eden ABD’li genç yetenek Coco Gauff ise Osaka’ya hayran olduğunu belirterek, “Naomi, güçlü kal. Hassasiyetli karakterine imreniyorum.” halinde görüş belirtti.

Kariyerinde 18 grand slam şampiyonluğu bulunan eski yıldız bayan tenisçilerden Çek Martina Navratilova, “Naomi Osaka için üzülüyorum. Âlâ olmasını gönülden istiyorum. Atletler olarak her vakit bedenimizi zinde tutmayı önde görüyoruz. Bu sırada zihinsel ve duygusal istikametlere gereken kıymeti vermeyi unutuyoruz. Basın toplantısına katılıp katılmamaktan çok daha değerli şeyler var. Yeterli bahtlar Naomi, yanındayız.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir öteki eski yıldız tenisçi ABD’li Billie Jean King, Twitter hesabından, “Osaka’nın depresyonla gayret ettiğini itiraf etmesi, büyük yürek gerektiren bir olgunluk durumu. Şu anda en değerli şey, kendine vakit vermesi ve muhtaçlığı olan şeylere odaklanması. Yine âlâ olmasını dilerim.” paylaşımında bulundu.

Golden State Warriors’ta forma giyen ABD’li yıldız basketbolcu Stephen Curry de Fransa Açık idaresinin, basın toplantısı olayı karşısında Osaka’yı baskı altına almasını kusur olarak kıymetlendirerek, “Kimse bu türlü kararlar almak zorunda bırakılmamalı. Zafere giden yolda, gücün bazen kendini muhafazaya yetmez. Naomi Osaka’ya büyük hürmet duyuyorum.” biçiminde görüş belirtti.

Büyük Britanyalı atlet Katarina Johnson-Thompson ise Osaka’nın sıhhatini korumak için yaptığı konuşmanın cüret verici olduğunu belirterek, “Zihinsel sıhhat, bilhassa sporda, üzerine konuşulması çok riskli bir husustur. Osaka’nın bu çekilme kararı, umarım gereken değişim ortamını sağlar. Sporda depresyon ve utanç duyma üzere bahisler konuşulmaya başlanır.” değerlendirmesini yaptı.

Turnuvada kazandığı birinci cins maçının akabinde basın toplantısına katılmadığı gerekçesiyle organizatörler tarafından 15 bin dolar para cezası verilen ve medya boykotunun sürmesi halinde ihraç edilebileceği duyurulan Osaka, dün yaptığı açıklamada, 2018 yılında şampiyon olduğu ABD Açık’tan itibaren uzun depresyon nöbetleri geçirdiğini ve bu nedenle Fransa Açık’tan çekilme kararı aldığını açıklamıştı.

Başa dön tuşu