Son Şampiyon Nadal Avustralya Açık’ta Galibiyetle Başladı

AJANSSPOR HABER

Avustralya Açık, bugün birinci çeşit müsabakalarıyla Melbourne kentinde başladı. Son şampiyon Rafael Nadal, turnuvanın birinci müsabakasında rakibi Jack Draper’ı 3-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyet ile başlamayı başardı. Ayrıntılar…

Rod Laver Arena’da oynanan müsabakada rakine setler vermeyen Nadal, turnuvaya galibiyet ile başlayarak ismini bir üst çeşide yazdırmayı başardı.

İlk sette Nadal kazandı

Avustralya Açık’ta Büyük Britanyalı rakibi Jack Draper ile çaba eden Rafael Nadal birinci seti 7-5 ile kazandı. Nadal, 1-0 öne geçerek rakibine karşı üstünlük kurdu.

Draper, umutlandı

Avustralya Açık, bugün birinci çeşit müsabakalarıyla Melbourne kentinde başladı. Birinci seti kazanan Nadal, ikinci sette rakibine üstünlük kuramadı. İkinci seti 6-2 ile kazanan Draper, setlerde 1-1’lik eşitliğe getirmeyi başardı ve ikinci çeşit için umutlandı.

Nadal, bir üst tipe çıktı

Üçüncü seti 6-4 ve dördüncü seti 6-1 ile kazanan İspanyol tenisçi Nadal, 3 saat 41 dakika süren müsabakadan 3-1’lik skorla galibiyetle ayrıldı ve ismini bir üst çeşide yazdırdı. Nadal’ın ikinci tıptaki rakibi ise belirli oldu.

Nadal, Mcdonald’a karşı

İspanyol tenisçi Nadal, 3 saat 41 dakika süren birinci çeşit maçında rakibini 3-1 mağlup ederek ikinci çeşide çıktı. İkinci çeşitte ise rakibi ABD’li Mackenzie Mcdonald oldu.

”2022 Dünya Kupası’nda ağladım”

Rafael Nadal, Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda şampiyon olan Arjantin’i desteklememesine karşın ağladığını açıkladı. Nadal, “Arjantin’i desteklemiyor olmama karşın Messi kupayı kaldırınca gözyaşlarına boğuldum. Bunun nedeni yıllar boyunca kaçırdığı şeye ulaşmak için çok fazla acı çeken ve sonunda o şeye ulaşabilen çok büyük bir sporcuyu görme duygusuydu.” tabirlerini kullandı.

Nadal’dan emeklilik açıklaması

Kendisine gelen emekli olacak mısınız sorusuna yanıt veren Nadal, “Yarının neler getireceğini bilmiyorum. Lakin yaptığım şeyden hala memnunluk duyuyorum. Yeni bir başlangıç yapmak için sabırsızlanıyorum. Bedenim, zihnim ve aldığım sonuçlar kıymetli olacak. Tenis dışında her vakit keyifli oldum. Zevk alabileceğim ve gelecekte ilgilenebileceğim projelerim var. Her değişiklik bir tesir yaratır fakat bundan korkmuyorum. Beni korkutan bir şey değil. Önümde bir kaç seçeneğin olduğunu biliyorum ve son kere Davis Cup’ta oynayıp veda etmek istiyorum.” dedi.

Başa dön tuşu