Serena Williams’a göre en iyisi Federer

Dünyaca ünlü ABD’li bayan tenisçi Serena Williams, tek erkeklerde dünyanın en âlâ tenisçisi olarak İsviçreli Roger Federer’i gördüğünü söyledi.
Tek erkekler tenisinde uzun yıllardır Federer, İspanyol Rafael Nadal ve Sırbistanlı Novak Djokovic ortasında devam eden rekabette, hangisinin daha yeterli olduğuna ait tartışmaya Serena Williams da katıldı.
Tek bayanlarda elde ettiği 23 zaferle Margaret Court’un akabinde en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçi pozisyonundaki 39 yaşındaki Williams, tek erkeklerde dünyanın en uygunu olarak Federer’i gördüğünü söyledi.
Katıldığı İtalya’nın Parma kentindeki Emilia-Romagna Açık tenis turnuvası sırasında hususa ait değerlendirmelerde bulunan Williams, “En düzgün tenisçi için yalnızca iki sözüm var: Roger Federer. O, harikalığın, klaslığın özeti şahane bir oyuncu ve oyunu nitekim değiştirdi. Onun üzere oynamaya çalışan, hareketlerini ve vuruş tekniklerini taklit eden birçok oyuncu görüyorsunuz. Federer, bir dahi.” değerlendirmesinde bulundu.
Federer’in büyük hayranı olduğunu vurgulayan Williams, “Bence o, tüm vakitlerin en düzgünü. Kimileri fikrime katılmayabilir, anlarım. Fakat Federer, nitekim fantastik bir oyuncu ve onun üzere oynamayı çok isterdim.” sözlerini kullandı.
Başa dön tuşu