Serena Avustralya Açık sonrası birinci maçını kazandı

Kovid-19 önlemleri nedeniyle bu yıl Cincinnati yerine Amerika Açık turnuvasının yapıldığı New York’ta organize edilen Cincinati Açık’ta müsabakalar seyircisiz olarak devam ediyor.
Eski dünya 1 numarası ve  23 sefer grand slam kazanan Serena Willimas, Avustralya Açık’tan sonra çıktığı birinci maçta, elemelerden gelen Hollandalı Aramtha Rus karşısında zorlanmasına karşın üçüncü çeşide yükseldi. Daha evvel bu turnuvada 2 defa şampiyon olan Williams, birinci tipi maç yapmadan geçtikten sonra, birinci maçında Arantha Rus karşısında birinci seti taybrekle kazandı. İkinci seti 6-3 kaybeden Serena, taybreke giden final setinde rakibine üstünlük kurarak son 16’ya yükseldi. Serena Williams maçın ardından  “Bir testi geçmiş üzere hissediyorum, maç içinde vakit zaman kendime yumruğumu sıkıp ‘haydi’ dedim ve tribünde taraftar varmış üzere hissettim” açıklamasını yaptı.
WTA sıralamasında 39. basamağa yükselerek mesleğinin doruğunu yaşayan Tunuslu Ons Jabeur, Cincinati Açık’ta geçen yılın şampiyonu olan Madison Keys karşısında 2-0 galip gelerek 3. cinse yükseldi. Sene başında sırasıyla evvel Doha’da, akabinde Avustralya Açık’taki parlak performansıyla çeyrek finale yükselen ve bunu başaran birinci arap raket olan Jabeur, pandemi ortasının akabinde Lexington’da da son sekiz raket ortasında ismini yazdırmıştı. 
Salgın ortasından sonraki birinci WTA tekler maçına çıkan eski dünya 1 numarası isimlerden Naomi Osaka, Çek Karolina Muchova karşısında zorlanmasına rağmen 3 sette çeşit atlamayı başardı. İki defa grand slam sahibi Osaka, birinci defa karşılaştığı rakibi karşısında birinci seti taybrekte yitirdi. İkinci sette vuruşlarını düzelten Japon raket, WTA sıralamasında 26. sıradaki Muchova önünde 6-4 ve 6-2’lik iki setle sonuca gitti. 
New York’ta günün sürprizi ise 22 yaşındaki Marie Bouzkova’dan geldi. Vatandaşı ve turnuvanın 3 numaralı seri başı Petra Kvitova önünde  birinci sette durmakta zorlanan Bouzkova seti 6-2 kaybetti. İkinci sette direncini artıran genç raket, setin taybreke gitmesine müsaade vermeden 7-5’lik ikinci set skoruyla maçı dengeledi. İkinci setten itibaren 4 servis kırma puanında da başarılı olan Bouzkova, final setini ise 6-2 alarak tıp atlamayı başardı.

Başa dön tuşu