Sayılarla: Collins, üst üste 11. maçını kazanarak Charleston yarı finaline yükseldi

Miami Açık şampiyonu Danielle Collins, Perşembe günü bir günde iki maç kazandıktan sonra, Credit One Charleston Open’da Cuma günkü çeyrek finalde 11 numaralı seribaşı Elise Mertens’i 6-3 ve 6-4’lük setlerle mağlup ederek son 3 haftadaki 11. galibiyeti elde etti.

Collins, Mertens’i 1 saat 24 dakikada yenerek rakibiyle olan maç kaydını 4-3’e taşıdı ve tur düzeyinde 15. kariyer yarı finaline yükseldi. Ocak ayında Hobart International’da Belçikalı rakibine karşı aldığı 6-2 ve 6-3’lük yenilginin rövanşını almak için Mertens’in servisini genel olarak dört kez kırdı.

30 yaşındaki Amerikalı, beşinci kariyer finaline çıkmak için 2021 Charleston şampiyonu Veronika Kudermetova’yı 6-2 ve 6-4’lük setlerle mağlup eden 3. seribaşı Maria Sakkari ile karşılaşacak.

Sayılarla Collins

1: Cuma günkü maç Collins ve Mertens’in tüm zamanların yedinci karşılaşması olmasına rağmen, daha önce hiç toprakta oynamamışlardı. Aslında, daha önce sert kort olmayan tek maçları 2018’de Wimbledon’da gerçekleşen ilk maçlarıydı.

2: Collins’in ikinci sette üst üste dört oyun kazanmasının ardından, skor 6-3 ve 5-2 iken galibiyete ulaşmak için iki fırsata ihtiyacı vardı.

4: Collins ve Sakkari dördüncü kez karşı karşıya gelecek ve Yunan oyuncu 2-1’lik avantaja sahip olacak. Ancak Collins geçen yıl Kanada’daki son maçı kazandı.

7: Collins’in bu serideki galibiyetlerinden yedisi seribaşı oyunculara karşı oldu. Miami’yi kazanma yolunda beş kişiyi yendi ve ayrıca Perşembe günü Charleston’da ikinci turda 2. sırayı ve son şampiyonu da yendi.

11: Iga Swiatek ve Coco Gauff’un ardından WTA Tour’da üst üste 11 maç kazandığı en uzun galibiyet serisi oldu.

12: Collins’in Charleston’da kariyeri boyunca kazandığı galibiyet serisini hem eşitleme hem de geçme fırsatı var. 2021’de arka arkaya 12 maç kazandı; bu, Palermo ve San Jose’deki ilk iki kariyer şampiyonluğunu da içeren bir süreçti.

22: Collins şu anki serisindeki maçlarda oynadığı 23 setin 22’sini kazandı. Bu süre zarfında set kazanan tek oyuncu Jabeur’du.

Başa dön tuşu