Roma Açık’ta şampiyon Swiatek

Roma Açık Tenis Turnuvası’nda tek bayanlar finalinde dünya 1 numarası Polonyalı Iga Swiatek, dünya 7 numarası Tunuslu Ons Jabeur’u 6-2’lik iki set sonunda 2-0 yenerek, şampiyon oldu.
Başkentte Foro Italico Spor Kompleksi’ndeki toprak kortlarda bu yıl 79’uncusu düzenlenen turnuvaya, final karşılaşmalarıyla devam edildi.
Merkez Kort’ta birinci olarak tek bayanlar finali yapıldı.
Final maçının birinci setini Polonyalı raket, 6-2 aldı.
İkinci sete Tunuslu Ons Jabeur, yaptığı kolay kusurlarla sette 4-0 geri düştü. Jabeur, 5’inci ve 6’ıncı oyunda servis kırarak sete tutunsa da bu performansı sürdüremedi ve ikinci seti de 6-2 kaybetti.
Toplamda 1 saat 22 dakika süren finali Swiatek, 6-2’lik iki set sonucunda 2-0 kazanarak, Roma Açık’ta üst üste 2. kere şampiyon oldu.
Swiatek, ABD’li Serena Williams’tan (2013) sonra tek bir dönemde dört yahut daha fazla WTA 1000 şampiyonluğu kazanan ikinci isim oldu. Swiatek, bu dönem uğraş ettiği Doha, Indian Wells, Miami ve Roma’da memnun sona ulaşmayı başardı.
Roma Açık Tenis Turnuvası, bugün oynanacak tek erkekler, çift erkekler ve çift bayanlar kategorisindeki final karşılaşmalarıyla tamamlanacak.
Başa dön tuşu