Peng Shuai’den taciz iddialarına yanıt: “Büyük bir yanlış anlaşılma”

Çinli tenisçi Peng Shuai, toplumsal medya hesabında, eski Başbakan Yardımcısı Cang Gaoli tarafından cinsel tacize uğradığı savını lisana getirdiği paylaşımın “büyük bir yanlış anlama” olduğunu söz etti.
Peng, 2022 Kış Olimpiyatları’nın düzenlendiği Pekin’de Fransız spor gazetesi L’Equipe’e özel röportaj verdi.
Çin Olimpiyat Komitesinden bir vazifelinin tercümanlığında, soru-cevap formatında yayımlanması kaidesiyle yapıldığı belirtilen röportajda Çinli tenisçi, paylaşımında lisana getirdiği cinsel taciz teziyle ilgili soruya, “Cinsel taciz mi? Ben kimse bana cinsel tacizde bulundu demedim. Bu paylaşım dışarıda büyük yanlış anlaşılmaya yol açtı. Bu paylaşımın manasının daha fazla çarpıtılmamasını diliyorum.” kelamlarıyla cevap verdi.
Pıng, 2 Kasım 2021’de Çin toplumsal paylaşım sitesi Weibo’da yayımlanan bildirinin süratle kaldırılmasına ait de “Ben sildim. Neden mi? Zira o denli istedim.” sözlerini kullandı.
Paylaşımının akabinde devlet kurumları tarafından rastgele bir baskıyla karşılaşıp karşılaşmadığı sorulan Pıng, “Benim romantik problemlerim, benim özel hayatım, spor ve siyasete karıştırılmamalı.” diye konuştu.
Pıng, paylaşımın akabinde hayatının nasıl olduğuna karşılık ise “Olması gerektiği üzere; özel bir durum yok.” değerlendirmesinde bulundu.
IOC Lideri Bach ile buluştu
Öte yandan, Milletlerarası Olimpiyat Komitesi (IOC), yaptığı açıklamada, Komite Lideri Thomas Bach’ın Çinli tenisçi Pıng ile 5 Şubat’ta Pekin’de akşam yemeğinde bir ortaya geldiğini bildirdi. Açıklamada, IOC’nin Zimbabveli üyesi Kirsty Coventry’nin Pıng ile Çin-Norveç curling karşılaşmasını izlediği kaydedildi.
Pıng’ın eski Başbakan Yardımcısı Cang’ın cinsel tacizine uğradığı savı 2 Kasım’da şahsî toplumsal medya hesabından paylaşılmıştı.
Paylaşım, internetin devlet denetiminde olduğu ülkede dakikalar içinde kaldırılmasına karşın Çinli tenisçinin birkaç hayranı tarafından fotoğraflanarak yayılmıştı.
Uluslararası spor topluluğu, paylaşımı sonrasında uzun müddet haber alınamayan Pıng’ın hayatına ait tasaları lisana getirmişti.
Başa dön tuşu