Osaka’nın Wimbledon kararsızlığı

Japon tenisçi Naomi Osaka, döneminin üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon’a iştiraki konusunda emin olmadığını söyledi.
Sezonunun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık’a birinci çeşitte veda etmesinin akabinde basın mensuplarına mevzuyu kıymetlendiren 24 yaşındaki tenisçi, “Wimbledon’ın aldığı kararı (Belaruslu ve Rus tenisçilerin turnuvadan men edilmesi) eleştirmiyorum. Bu tedbirlerin alınması, düzgün niyetli bir hareketti ancak sonuç öbür taraflara kaydı. Wimbledon’da sıralama puanı verilmezse, tertip bir şov turnuvasına dönecek. Bu formda düşünüyorum. Ortada bir şov turnuvası varsa, oraya yüzde 100 katılacağımı söyleyemem.” sözlerini kullandı.
Kariyerinde iki Avustralya Açık, iki ABD Açık şampiyonluğu bulunan eski dünya 1 numarası Osaka, bu mevzudaki kanılarını şimdi netleştirmediğini ve iştirak konusunda son kararını daha sonra vereceğini de belirtti.
Wimbledon idaresi, Belarus takviyeli Rusya ile Ukrayna ortasında devam eden savaş nedeniyle Belaruslu ve Rus tenisçilerin turnuvaya iştirakine müsaade vermeyeceğini duyurmuştu. Bunun üzerine Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ile Bayanlar Tenis Birliği (WTA), Wimbledon’a bu yıl katılan tenisçilere sıralama puanı verilmeyeceğini açıklamıştı.
Wimbledon Tenis Turnuvası, 27 Haziran-10 Temmuz tarihleri ortasında düzenlenecek.
Başa dön tuşu