Osaka’dan Tsitsipas’a cevap: “Gerçekten komik”

Yıldız tenisçiler Japon Naomi Osaka ile Yunan Stefanos Tsitsipas ortasında set sayısı polemiği yaşandı.
ABD’nin Florida kentinde düzenlenen sert kort turnuvası Miami Açık’ta gayret eden iki tenisçi, bayanlar kategorisindeki maçların formatının değiştirilmesi hususuyla gündeme geldi.
Turnuvada 3 numaralı seribaşı Tsitsipas, Avustralyalı Alex De Minaur’u 6-4 ve 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup ederek tek erkekler son 16 çeşidine yükseldiği maçın akabinde düzenlediği basın toplantısında, teniste son periyotta tartışmalara yol açan bahislere değindi.
Tenis turnuvalarında bayanların, erkekler ile tıpkı ölçüde para mükafatı kazanması istikametinde artan talepleri kıymetlendiren 23 yaşındaki tenisçi, “Tartışma başlatmak istemem fakat bayanların turnuvalarda erkekler ile eşit ödül alması için, maçlarının üç yerine beş sete çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Birçok bilim insanı ve istatistikçi, bu mevzuda benden daha ehil görüşler sunabilir. Ancak bu beşerlerle görüştüğümde, bayanların erkeklerden daha güçlü olduğunu vurguladılar. Bence grand slam turnuvaları, bayanlarda üç yerine beş set oynanmalı.” tabirlerini kullandı.
Tek bayanlarda ABD’li Alison Riske’yi 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenerek turnuvada çeyrek finale yükselen Osaka ise maç sonu toplantısında Tsitsipas’ın görüşlerini “komik” bulduğunu söyledi.
Kadınlar kategorisindeki maçlarda set sayısının kâfi olduğunu kaydeden 24 yaşındaki tenisçi, “Tsitsipas, 9 setlik maçlara çıkmak ister mi? O, benim maç süremi uzatmak isterse, ben de onunkini uzatırım. Bu çocuk sahiden komik. Bu türlü bir durum olursa, tenisin yapısı değişir. İdman metotları ve birçok hususta değişikliğe gitmek gerekir. Bunları uygulamaya sokmak bence çok uzun bir müddet alır. Nedense bayanların sporu konusunda çoklukla erkekler konuşuyor. Stefanos’un görüşlerinin uygulamaya geçeceğini düşünmüyorum. Kaba olmak istemem. Set sayısının artırılmasını, büsbütün uygunsuz bulmuyorum fakat onlarca yıl sürecek bir çalışmanın akabinde bu istikamette bir değişikliğe gidilebilir.” değerlendirmesinde bulundu.
Başa dön tuşu