Osaka sessizliğini bozdu

Psikolojik olarak kendisini âlâ hissetmediği için Roland-Garros’tan çekilen Japon tenisçi Naomi Osaka, sessizliğini bozdu.
Mental yorgunluğu nedeniyle Roland-Garros’tan çekilen ve Wimbledon’da da yer almayan Japon tenisçi Naomi Osaka, Time mecmuasının Olimpiyat serisine açıklamalarda bulundu.
Başarılı tenisçi yaşadığı süreç ile ilgili, “Her birimiz için perde ardındaki sıkıntılarla uğraştığımız anlar olabilir. Beşerler olarak her birimiz bu seviyede bir şeyler yaşıyoruz. Sporcularu, bilhassa kırılgan olanları korumak için tedbirler aralibiriz” diyerek yaşadığı güçlü süreç için takviye istedi.
Ülkesinde düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyatları’nda oynaması keseinleşen 23 yaşındaki sportmen, “İster inanın ister inanmayın, doğal olarak içe dönük biriyim ve dikkatleri üzerinize çekmiyorum. Her vakit hakikat olduğuna inandığım şeyler için kendimi konuşmaya zorlarım, lakin bu birden fazla vakit büyük bir tasa kıymetine olur.” sözlerini kullandı.
Naomi Osaka, ABD eski lideri Barack Obama’nın eşi Michelle Obama başta olmak üzere, Novak Djokovic, Michael Phelps ve Stephen Curry üzere dünya sporlarından değerli isimlerden takviye bildirileri almıştı.

Başa dön tuşu