Osaka ile Zverev yarı finalde

ABD Açık Tenis Turnuvası’nda tek bayanlarda 4 numaralı seribaşı Naomi Osaka, tek erkeklerde 5 numaralı seribaşı Alexander Zverev yarı finale yükseldi.
ABD’nin New York kentinde devam eden grand slam turnuvasının 9. gününde çeyrek final maçları yapıldı.
Karşılaşmaya polis şiddeti sonucunda öldürülen ABD’li George Floyd isimli siyahi vatandaşın ismini taşıyan maskeyle çıkan Japon Naomi Osaka, dünya 93 numarası ABD’li Shelby Rogers’ı 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0 mağlup ederek üst tipe yükseldi.
Maç sonunda Floyd’un ismini taşıyan maskeyle korta çıkma nedenini anlatan Osaka, “Böyle hissediyorum. Ortak bir farkındalık oluşturmak için bunu yapmam gerektiğine inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Daha evvel 2018’de zaferle ayrıldığı ABD Açık’ta ikinci şampiyonluğunu hedefleyen Osaka, yarı finalde ABD’li 28 numaralı seribaşı Jennifer Brady ile karşılaşacak.
Zverev zorlanmasına karşın yarı finale çıktı
Tek erkeklerde ise mesleğinin birinci grand slam şampiyonluğu için korta çıkan Alman Alexander Zverev, 27 numaralı seribaşı Hırvat Borna Coric karşısında maçın başlarında zorlandı.
Birçok kolay kusur yaptığı birinci seti 6-1 kaybeden Zverev, oyunun kalan kısmında ritminini buldu ve 7-6, 7-6 ve 6-3’lük setlerle rakibini 3-1 mağlup ederek yarı finale ismini yazdırdı.
Büyük heyecana sahne olan 4 saat 8 dakika süren gayrette 20 numaralı seribaşı İspanyol Pablo Carreno Busta, 3-6, 7-6, 7-6, 0-6 ve 6-3’lük setlerin akabinde 12 numaralı seribaşı Kanadalı Denis Shapovalov’u 3-2 mağlup ederek yarı finalde Zverev’in rakibi oldu.
10. gün programı 
Çeyrek final maçlarıyla devam edecek ABD Açık’ın 10. gün programında, tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Avusturyalı Dominic Thiem ile 21 numaralı seribaşı Avustralyalı Alex de Minaur korta çıkacak. 3 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev ise tıpkı ülkeden 10 numaralı seribaşı Andrey Rublev karşısında çeşit vizesi arayacak.
Tek bayanlarda mesleğinin 24. grand slam şampiyonluğunu hedefleyen 3 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams ile Bulgar Tsvetana Pironkova, 16 numaralı seribaşı Belçikalı Elise Mertens ile Belaruslu Victoria Azarenka karşı karşıya gelecek.
Başa dön tuşu