Osaka destekçilerine teşekkür etti

Depresyonda olduğu gerekçesiyle Fransa Açık’tan çekilen Japon tenisçi Naomi Osaka, kendisine toplumsal medyadan dayanak verenlere teşekkür etti.
Sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından destekçilerine seslenen Osaka, “Size tüm kalbimle teşekkür ederim. Bu ortalar telefonu çok fazla kullanmıyorum ancak verilen dayanağın farkındayım. Bunu nitekim takdirle karşılıyorum.” sözlerini kullandı.
Kariyerinde 4 grand slam şampiyonluğu bulunan dünya 2 numarası olan Osaka, ruh sıhhatini korumak ismine Fransa Açık’ta basın toplantılarına katılmayacağını duyurmuş, birinci tıp maçının akabinde medya önüne çıkmayan Japon tenisçiye 15 bin dolar para cezası verilmişti. Turnuvadan ihraç edilmesi de gündeme gelen Osaka, 2018 yılından beri uzun depresyon nöbetleri geçirdiğini belirterek tertipten çekildiğini açıklamıştı.
Bu olayın akabinde ortalarında ABD’li tenisçiler Serena Williams ve Coco Gauff, eski yıldız tenisçiler Martina Navratilova ve Billie Jean King, ABD’li yıldız basketbolcu Stephen Curry ve Formula 1 kadrosu Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton’ın da bulunduğu birçok ünlü, Osaka’yı destekleyen açıklamalarda bulunmuştu.
Başa dön tuşu