Osaka, depresyon nedeniyle Fransa Açık’tan çekildi

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda basın toplantısına katılmadığı için “ihraç” tehdidiyle karşı karşıya kalan Naomi Osaka, turnuvadan çekildiğini duyurdu.
Tek bayanlarda dünya 2 numarası Osaka, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, 2018 yılında şampiyon olduğu ABD Açık’tan beri uzun depresyon nöbetleri geçirdiğini belirtti.
İçe dönük bir yapısı olduğunu ve medya önünde büyük gerilim yaşadığını kaydeden 23 yaşındaki Japon tenisçi, “Paris’te aslında savunmasız ve kaygılı hissediyordum. Kendimle ilgilenmemin ve basın toplantılarını atlamanın daha düzgün olacağını düşündüm. Şu anda turnuva, öteki oyuncular ve kendi yeterliliğim için en uygun şeyin çekilmem olduğunu düşünüyorum.” tabirlerini kullandı.
Fransa Açık yetkililerinden özür dilediğini de aktaran Osaka, kortlardan bir mühlet uzak kalacağını kaydetti.
Osaka, turnuva öncesinde yaptığı açıklamada, atletlere tekraren cevapladıkları soruların sorulduğunu söz ederek, ruh sıhhatini korumak ismine basın toplantılarına katılmayacağını duyurmuştu.
Dünkü birinci cins maçının akabinde basının karşısına çıkmadığı için 15 bin dolar para cezası verilen Osaka’nın, medya boykotunu sürdürmesi halinde turnuvadan ihraç edilebileceği belirtilmişti.
Başa dön tuşu