Osaka, Cincinnati’den çekildi

Wisconsin eyaletinin ekibi olan Milwaukee Buck, Kenosha kentinde meydana gelen olaya sessiz kalmadı ve Orlando Magic ile oynanan play-off maçına çıkmayarak boykot kararı aldı. Bucks’un bu kadarı kısa müddette büyük takviye gördü ve NBA’de dün gece oynanması gerek üç maç ertelendi. 
NBA’deki boykot geniş yankı alarak futbola sıçarı ve MLS’te dün gece oynanması gereken, Inter Miami – Atalanta United, Dallas – Colorado, Real Salt Lake – Los Angeles FC, San Jose – Portland ve Los Angeles Galaxy – Seattle maçları Justice for Jocob Blake ve Black Lives Matter hareketlerine dikkat çekmek için ertelendi.
Alınan tarihi boykot kararı, çok geçmeden tenis dünyasını da etkiledi. Birinci olarak Naomi Osaka, Cincinnati turnuvasındaki yarı final maçına çıkmayacağını duyurdu; akabinde Cincinnati’de bugün oynanması gereken tüm maçların ertelendiği açıklandı.

Naomi Osaka, yarı final maçına çıkmama kararını şu sözlerle duyurdu:

“Sporcudan evvel siyah bir bayanım. Oynamamamla büyük bir sonuç alınacağını sanmıyorum lakin beyaz ırkın çoğunlukta olduğu sporda tartışma yaratabilirsem, bunu yanlışsız tarafta atılmış bir adım olarak sayacağım.”

3 gün evvel Wisconsin’de siyahi Jakob Blake polisler tarafından sırtından 7 defa vurularak öldürülmesi, ABD’deki ırkçılığı tekrar alevlendirilmesine bu sefer yansılar çok sert oldu.
Başa dön tuşu