“Ödül töreninde ağlayabilirdim”

Kariyerinin birinci grand slam finalinde Novak Djokovic’e yenilen Stefanos Tsitsipas, müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında duygusaldı. Ödül merasimi sırasında gözyaşlarına zahmetle hakim olduğunu söyleyen Tsitsipas, artık tüm dikkatini çim kort dönemine çevirdiğini tabir etti.
Fransa Açık’ta, mesleğinin birinci grand slam finaline çıkan stefanos Tsitsipas, 2-0 öne geçmesine rağmen, Novak Djokovic’e 3-2 yenilmekten kurtulamadı. Ödül merasimi sırasında çok üzgün görünen Tsitsipas, basın toplantısında da emsal hisler içindeydi.
Ödül merasiminde gözyaşlarına zahmetle hakim olduğunu lisana getiren Tsitsipas; “Hiçbir pişmanlığım yok lakin ödül merasimi sırasında ağlayabilirdim. Aslında ağlamam için hiçbir sebep yoktu. Zira elimden gelenin en düzgününü yaptım. Bundan daha düzgün bir performans sergileyemezdim. Buradan çıkardığım en büyük ders, şampiyon olmak için 2 değil; 3 set kazanmanız gerektiği. 2-0 öne geçtikten sonra da birebir oyunu sergilemeye devam ettim. Neler olduğunu bilmiyorum. Zira Novak ansızın öbür bir oyuncuya dönüştü ve bana talih tanımadı” dedi.
Fransa Açık sonrası dünya sıralamasında 4. basamağa yükselen Tsitsipas, artık tüm dikkatini çim kort dönemine çevirdiğini ve Wimbledon’da başarılı olmak için elinden gelenin en güzelini yapacağını vurguladı.
Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu