Novak Djokovic için son dakika gelişmesi!

Vize iptaline karşı yaptığı itiraz Avustralya mahkemesi tarafından kabul edilen tek erkekler dünya 1 numarası Novak Djokovic, dönemin birinci grand slam turnuvası Avustralya Açık’a katılmak istiyor.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, turnuvanın oynanacağı Rod Laver Arena’da teknik grubu ve kendisinin fotoğrafını paylaşan Sırp tenisçi, “Hakime, vize iptaline yaptığım itirazı kabul etmesi nedeniyle çok teşekkür ederim. Bütün bu yaşananlara karşın, burada kalmak ve Avustralya Açık’a katılmak istiyorum.” tabirlerini kullandı.
Kendisine dayanak veren hayranlarına bir sefer daha teşekkür eden Djokovic, “Tamamen Avustralya Açık’a odaklandım. Buraya, kusursuz taraftarların önünde, tenisin en kıymetli tertiplerinden birine katılmak için geldim. Bana cüret veren ve güçlü kalmamı sağlayan herkese teşekkürler.” bildirisini paylaştı.
Mahkeme kararının akabinde Sırbistan’ın başşehri Belgrad’da basın toplantısı düzenleyen Djokovic’in ailesi ise mahkeme kararına takviye verdi.
“Djokovic mesleğinin en büyük zaferini elde etti”
Annesi Dijana, mahkemenin kararını hakikat bulduğunu belirterek, “Mahkemenin kararıyla Novak Djokovic, mesleğinde kazandığı tüm grand slam turnuvalarından daha büyük bir zafer elde etti. Burada, oğlumuzun zaferini kutlamak için toplandık. O, palavra ve hileye karşı duruşuyla karakterini herkese gösterdi. Vize iptalinin akabinde azap ve tacize maruz kaldı. Adalet için savaştı.” formunda görüş belirtti.
Avustralya hukuk sistemine “baskıya karşın adil ve profesyonelce” davrandığı için teşekkür eden kardeşi Djordje ise “Novak artık özgür. Biraz evvel korta çıkarak idman yaptı. Avustralya’ya tenis oynamak için gitti. Avustralya Açık’ı bir kere daha kazanarak yıllardır hedeflediği rekora koşmak için gitti.” değerlendirmesinde bulundu.

Son durum ne?

Mahkeme kararına karşın Novak Djokovic’in Avustralya Açık’a iştirak durumu ise şimdi netlik kazanmadı. Avustralya Federal Göç Bakanı’nın kelam konusu karara yönelik “iptal yetkisini” kullanması halinde, Sırp tenisçi bir sefer daha ülkeden hudut dışı edilebilir. Bakanlığın Djokovic’in vizesini iptal etmesi durumunda, kanunlara nazaran ünlü raket, 3 yıl Avustralya’ya giriş yasağı olasılığıyla karşı karşıya kalacak.
Djokovic, Melbourne’da 17-30 Ocak tarihleri ortasında yapılacak ve Kovid-19 aşısı zaruriliği bulunan Avustralya Açık’a tıbbi muafiyet müsaadesiyle katılacağını duyurmuştu. Melbourne’a ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti. Avustralya Açık’ta 9, mesleğinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı. Avustralya Tenis Birliğinin ise aşı muafiyeti konusunda oyunculara yanlış yönlendirme yaptığı öne sürülmüştü.​​​​​​​

Başa dön tuşu