Niki Lauda hayatını kaybetti

Formula 1’in efsane pilotlarından Avusturyalı Niki Lauda, 70 yaşında vefat etti.

Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Lauda’nın pazartesi günü huzur içerisinde hayatını kaybettiği belirtilerek, “Niki, herkese örnek olan bir karakterdi. Bir sportmen ve teşebbüsçü olarak elde ettiği eşsiz muvaffakiyetler, hiçbir vakit unutulmayacak. Sevgi dolu, sevecen bir eş, baba ve dedeydi. Çok özleyeceğiz.” tabirleri kullanıldı.

Son yıllarda sıhhat meseleleri yaşayan Lauda’ya, 8 ay evvel akciğer nakli yapılmıştı.

Motor sporlarının en tanınmış isimleri ortasında yer alan Lauda, Ferrari ile 1975 ve 1977’de, McLaren ile 1984’te Formula 1 şampiyonluğu yaşadı.

Lauda, şampiyonluk uğraşı verdiği 1976 döneminde Almanya Grand Prix’inde geçirdiği kazada ağır yanık yaraları almasına karşın 40 gün içinde tekrar yarışlara katılarak azmiyle sporseverlere örnek olmuştu. Tıpkı dönem Büyük Britanyalı pilot James Hunt ile girdiği kıyasıya rekabet, 2013’te sinemaya da uyarlanmış ve ikilinin kıssası, “Zafere Hücum” (Rush) isimli sinemada anlatılmıştı.

Formula 1 mesleğinin akabinde havayolu nakliyatı alanında yatırımlar yapan Lauda’nın kendi ismini taşıyan bir havayolu şirketi de bulunuyor. Formula 1 gruplarından Mercedes’in de fahri idare konseyi lideri olarak misyon yapan Lauda’nın, birebir ekipte son 5 dönemde 4 şampiyonluk yaşayan Büyük Britanyalı Lewis Hamilton’u Mercedes’e kazandıran isimler ortasında yer aldığı biliniyor.

Başa dön tuşu