Nick Kyrgios: “Nadal’dan özür dilemem”

Wimbledon 2. çeşit maçında 18 Grand Slam şampiyonu İspanyol Rafael Nadal ile Avustralyalı Nick Kyrgios karşı karşıya gelirken, maç Nadal’ın 3-1’lik (6-3, 3-6, 7-6, 7-6) galibiyeti ile sona ermişti.

“NEDEN ÖZÜR DİLEYEYİM?”

Kyrgios, maçın içinde Nadal’ın göğsüne gerçek attığı sert topla ilgili “Özür dileyecek misiniz?” sorularına “Neden özür dileyeyim? Kendisi kaç tane Slam kazandı, banka hesabında kaç para var? Bence göğsüne gelen topu kaldırabilir, bunun için kendisinden özür dilemeyi düşünmüyorum.” diye cevapladı.

“TEHLİKE YARATABİLİRDİ”

Nadal bu mevzu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ben Nick’in bu hareketleri rakibini rahatsız etmek için yaptığını söylemiyorum ancak kendisinin bazen tehlikeli olduğu bir gerçek. Topa bu halde vurduğunuzda, topun nereye gideceğini bilemezsiniz. Benim için tehlikeli değil ama çizgi hakemleri ve kalabalık için tehlikeli. Onun büyük ve yetenekli bir oyuncu olduğunu biliyorum fakat ben de profesyonel bir oyuncuyum. Top bu sefer direkt benim üzerime geldi, değerli değil ben profesyonel bir oyuncuyum ve bundan kaçınmayı başarabilirim. Fakat ya top direkt art tarafa hakikat giderse çok tehlikeli olabilir, ön sıralarda birilerine gelebilir ve gözlerine ziyan verebilir. İşte bu bir tehlike yaratır.” dedi.

Başa dön tuşu