Nadal ve Serena’dan sıkı denetime destek

Dünyaca ünlü tenisçiler Rafael Nadal ve Serena Williams, katılacakları dönemin birinci grand slam turnuvası Avustralya Açık’ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sıkı kontrol altında düzenlenmesine takviye verdi.
ABD basınına konuşan tek erkeklerde dünya 2 numarası İspanyol Nadal, “Tenisçilere turnuva öncesinde uygulanan bu izolasyon süreci için çok üzgünüm. Ancak buraya geldiğimizde, kontrollerin bu kadar sert olacağını biliyorduk. Avustralya, bu sıkı kontroller sayesinde virüsle baş edebiliyor.” dedi.
Aralarında Novak Djokovic’in de yer aldığı kimi tenisçilerin sıkı kontrolleri eleştirmesinin olağan olduğunu belirten Nadal, “Olaya daha geniş açıdan bakabilirsek, dünya genelinde ne kadar çok insanın bu virüs nedeniyle vefat ettiği ortada. Beşerler, babasını, annesini, onlara veda etme talihi yakalayamadan kaybediyor. Bu, bir gerçek ve etrafımda çok yakın olduğum bireyler, bu durumları yaşamaya devam ediyor.” tabirlerini kullandı.
Kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan tek bayanlarda eski dünya 1 numarası ABD’li Serena Williams ise turnuva öncesi karantinaya kızı Olympia ile girdiğini belirterek, “Kurallar üstün derecede sert, lakin bu güzel bir şey. Geçen yıl ABD’de bu yeni olağan kurallarına zati alışmıştık. Günler boyunca otelde, 3 yaşındaki biriyle kalmak sıkıntı. Lakin bunun sonunda herkesin inançta olacağını bilmek, bu zorluklara paha.” değerlendirmesinde bulundu.
Melbourne’e gelen kafiledeki 3 uçakta yeni tip koronavirüs hadiselerine rastlanması nedeniyle bu araçlarda yer alan 72 tenisçi, otel odasından çıkmaya yahut idman yapmaya müsaade verilmeyen sıkı kontrollü karantinaya alınmıştı. Ortalarında Victoria Azarenka, Angelique Kerber, Bianca Andreescu üzere önde gelen isimlerin de bulunduğu kelam konusu bayan oyuncular için 3-7 Şubat tarihlerinde ön hazırlık turnuvası yapılacak.
Melbourne kentinde 8 Şubat’ta başlayacak Avustralya Açık’ta gayret edecek kalan tenisçilerin ise otel hudutları içinde günde 5 saat boyunca ferdi idmanlarına müsaade veriliyor.

Başa dön tuşu