Nadal kariyerinin en iyi başlangıcını yaptı

Dünyaca ünlü İspanyol tenisçi Rafael Nadal, katıldığı Meksika Açık’ta çeyrek finale kalarak mesleğinin en düzgün dönem başlangıcına imza attı.
Meksika’nın Acapulco kentinde düzenlenen sert kort turnuvasının tek erkekler son 16 tipinde ABD’li Stefan Kozlov’u 6-0 ve 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup eden Nadal, çeyrek finale yükseldi.
Uzun bir sakatlık sürecini geride bırakarak yılın birinci grand slam turnuvası Avustralya Açık’ta geçen ay şampiyonluk yaşayan 35 yaşındaki tenisçi, Kozlov galibiyetinin akabinde bu sezonki serisini 12 maça çıkardı.
2014 yılındaki 11 maçlık en âlâ dönem başlangıcı rekorunu bu dönem geliştiren Nadal, karşılaşma sonrası basın toplantısında, “Genel bir kural olarak, sayılara pek dikkat etmiyorum. Uygun oynamaya devam edersem, istatistiğin peşinden geleceğini biliyorum. Güzel çaba ediyorum ve daha değerlisi, kendimi yeterli hissediyorum. Bu dönem işler âlâ gidiyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Meksika Açık’ın çeyrek finalinde ABD’li Tommy Paul ile karşılaşacak Rafael Nadal, ezeli rakipleri Sırbistanlı Novak Djokovic ve İsviçreli Roger Federer’in önünde 21 şampiyonlukla en çok grand slam kazanan erkek tenisçi pozisyonunda.

Başa dön tuşu