Nadal 2. tura yükseldi, Thiem’den ise erken veda

Nadal ikinci tipe yükseldi

ABD Açık tek erkeklerde dünya 2 numarası Rafael Nadal, Avustralyalı John Millman’ı 3-0 yenerek ikinci tipe çıktı

ABD Açık Tenis Turnuvası’nda tek erkekler dünya 2 numarası Rafael Nadal üst cinse kaldı.

ABD’nin New York kentinde devam eden dönemin son grand slam turnuvasını daha evvel 3 sefer kazanan İspanyol Nadal, birinci tıpta Avustralyalı John Millman ile karşılaştı. 

Nadal, dünya klasmanının 60. basamağındaki rakibini 2 saat 8 dakikada biten gayrette 6-3, 6-2 ve 6-2’lik setlerle zorlanmadan 3-0 yenerek ismini ikinci tipe yazdırdı.

Rafael Nadal, ikinci cinste tekrar Avustralyalı Thanasi Kokkinakis ile eşleşti. 

Thiem ve Stephens’ten erken veda


Tek erkeklerde Avusturyalı Dominic Thiem, tek kadınlanda ise ABD’li Sloane Stephens, sürpriz sonuçlarla turnuvaya erken veda etti.

Dünya klasmanının 4 numarası Thiem, 87 numaralı seribaşı İtalyan Thomas Fabbiano’ya 6-4, 3-6, 6-3 ve 6-2’lik setlerle 3-1 mağlup olarak elenmekten kurtulamadı.

Tek bayanlar kategorisinde de sürpriz sonuç yaşandı. 2017’deki ABD Açık’tan zaferle ayrılan turnuvanın 11 numaralı seribaşı Sloane Stephens, dünya klasmanında 127. sırada yer alan Rus Anna Kalinskaya’ya 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0 mağlup olarak ikinci cinse kalma başarısı gösteremedi.

Öte yandan, 4  numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ise zorlandığı çabada ABD’li Nicole Gibbs’i 6-3, 3-6 ve 6-2’lik setlerle 2-1 mağlup etti. Mesleğinde birer Wimbledon ve Fransa Açık şampiyonluğu bulunan Halep, ikinci tıpta bir öbür ABD’li Taylor Townsend ile karşılaşacak.

Başa dön tuşu