MXGP’nin Türkiye etabına verilen “en iyi padok” ödülü

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) Türkiye etabına “en güzel padok” mükafatı verilmesine ait, “Dünya Motosiklet Federasyonu, şampiyona ile ilgili yalnızca 5 ülkeye mükafatlar veriyor. Oylamaya da yalnızca ekipler ve atletler katılıyor. Biz de bu 5 mükafattan bir tanesi olan ‘en güzel padok’ mükafatını alarak onurlandık, gururlandık.” dedi.

Akülke, Afyonkarahisar Belediye Lideri Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret ederek, Hollanda’da düzenlenen 2019 MXGP Mükafatları Töreni’nde aldıkları “en uygun padok” mükafatını, Zeybek’e teslim etti.

Asbaşkan Akülke, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, aldıkları “en yeterli padok” ödülünün Türkiye’nin onuru, Afyonkarahisar’ın gururu olduğunu söyledi.

Serüvene 2018 yılında “en âlâ altyapı” ödülüyle başladıklarını lisana getiren Akülke, şöyle konuştu:

“Bu yıl da Afyonkarahisar Valiliğimiz ile Belediye Başkanlığımızın çok büyük dayanak ve katkılarını gördük. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Türkiye’de yapılan bu tertip yeniden 2019’u da boş geçirmedi. Dünya Motosiklet Federasyonu, şampiyona ile ilgili yalnızca 5 ülkeye mükafatlar veriyor. Oylamaya da yalnızca ekipler ve sportmenler katılıyor. Biz de bu 5 mükafattan bir tanesi olan en yeterli padok mükafatını alarak onurlandık, gururlandık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

“Ülkemizin tanıtımı için eksiksiz bir tertip oldu”

Afyonkarahisar Belediye Lideri Mehmet Zeybek de Dünya Motokros Şampiyonası’nın ikincisini muvaffakiyetle gerçekleştirmenin onurunu yaşadıklarını vurguladı.

TMF ile belediye gruplarının el ele verip pisti yarışa hazır hale getirildiğini aktaran Zeybek, şunları kaydetti:

“Gereken direktifler doğrultusunda kentimizde hoş bir pist hazırladık. Afyonkarahisar’ımızın ve ülkemizin tanıtımı açısından eksiksiz bir tertip oldu. Öncesinde de ‘en güzel pist’ ya da ‘en düzgün organizasyon’ mükafatlarını almayı hedefliyorduk. Bu yıl da Afyonkarahisar’ımız es geçilmedi. Dünya’da yalnızca 5 ülkenin alabilmiş olduğu ödüllerden bir adedini tekrar kentimize kazandırdık. İlerleyen yıllarda da Türkiye’nin tanıtımında Afyonkarahisar öncü olmaya devam edecek.”

Zeybek, gelecek yıl yapılacak tertibe da mesken sahipliği yapmayı hedeflediklerini kelamlarına ekledi.

Başa dön tuşu