Motosiklette Avrupa Akrobasi Şampiyonası heyecanı

Motosiklette Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nın son ayağı  Göbeklitepe Kültür Finali, hür idman etaplarıyla Afyonkarahisar’da başladı.

Türkiye Spor Muharrirleri Derneği (TSYD) Ankara Şubesinin konut sahipliğinde, Afyon Motor Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Macaristan, Polonya, Çekya ve Hırvatistan’dan 12 sportmen katılıyor.

Dünya Motokros Şampiyonası’nda (MXGP) Türkiye etabının “en yeterli padok” ödüllü pist alanında kurulan alanda yarışçılar, final etabının birinci gününde hür idman cinslerini tamamlıyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, şampiyonaya 3 Türk atletin yanı sıra Avrupa’nın farklı ülkelerinden 9 yabancı yarışmacının katıldığını lisana getirerek, şöyle konuştu:

“Sporcu sayısı az üzere görünse de 4 ayaklı yapılan şampiyonanın finalinde buradayız. Şu anda Avrupa’nın en uygun ve seçkin etabını yapıyoruz. Şampiyonada birinci 3’e girenler burada muhakkak olacak. MXGP’de de 3 kategoride şampiyonlar Afyonkarahisar’da muhakkak olmuştu.”

Akülke, şampiyonanın Afyonkarahisar’da yapılmasının ülke ve kentin tanıtımı ile iktisadına büyük katkı sağladığını vurguladı.

Şampiyonanın ayrıyeten bir kültür tertibi olduğuna dikkati çeken Akülke, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yılını Göbeklitepe Kültür Yılı ilan etmişti. Bu manada da farklı sportif etkinlikler Göbeklitepe ismine yapılıyor. TSYD Ankara Şubesinin konut sahipliğinde, TMF’nin tertibinde ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin de büyük katkılarıyla Avrupa Akrobasi Şampiyonası Göbeklitepe Kültür Finali’ni Afyonkarahisar’da yapmaktan memnunuz.”

Öte yandan Akülke, Türkiye’nin güney hududunda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek gayesiyle başlatılan Barış Pınarı Harekatı’ndaki Mehmetçiğe dayanak vererek, “Yarınki final yarışı için ‘Bayrağını al gel’, ‘Biz Türkiye’yiz’ ve ‘Hep birlikte güçlüyüz’ sloganlarıyla herkesi Afyon Motor Sporları Merkezi’ne bekliyoruz.” dedi.

“Böyle bir tertip düzenlediğimiz için mutluyuz”

TSYD Ankara Şube Lideri Hüseyin Yanlışsız da sporun her evresi, her branşı ve her tarafı ile ilgilendiklerini anlattı.

Göbeklitepe Kültür Yılı olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığının projesi içerisinde yer almak istediklerine aktaran Hakikat, şöyle devam etti: 

“Bugün gördüğümüz yarış alanının düzenlenmesinde lokal idarelerin bu işe büyük takviye vermeleriyle çok hoş bir ortamın sağlandığını görüyoruz. Yarın, inşallah finallerin daha coşkulu bir halde geçeceğine inanıyoruz. Biz, bu türlü bir tertip düzenlediğimiz için nitekim memnunuz. Farklı alanlara eğilmemiz gerektiğinin farkındayız. Bunu burada bir sefer daha görmüş olduk. Buradan öncelikle Barış Pınarı Harekatı’na katılan bütün Mehmetçiklerimize sevgilerimizi iletiyoruz. Yarın buradan Mehmetçiklerimize moral verebilecek hoş bir tertip yapacağımıza inanıyoruz.” tabirlerini kullandı.

Mehmetçiğe destek

Pist alanında hür idmana çıkan iki Türk sportmen, Barış Pınarı Harekatı’na dayanak vermek için Türk bayrağı açarak “asker selamı” gönderdi.

Türk atletlerden Birkan Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin güney hududunda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek emeliyle başlatılan Barış Pınarı Harekatı yapılıyor. Bu operasyonda vazife alan tüm Mehmetçiklerimize özgür idmanda ‘asker selamı’ gönderdim. Dualarımız ve kalbimiz daima onlarla bir arada.  Biz de bu şampiyonada Türk bayrağını en güzel formda dalgalandıracağız.” tabirlerini kullandı.

 

Başa dön tuşu