Motokros heyecanı Afyonkarahisar’da devam edecek

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Türkiye Motokros Şampiyonası’nda final etabının kasım ayının birinci haftasında 2019 Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) “en güzel padok” mükafatına layık görülen Afyon Motor Sporları Merkezi’nde yapılacağını söyledi.

Akülke, yaptığı açıklamada, MXGP’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde 6-8 Eylül tarihlerinde başarılı bir biçimde Afyonkarahisar’da gerçekleştirildiğini belirtti.

Şampiyonanın Türkiye etabının Hollanda’da düzenlenen 2019 MXGP Ödülleri’nde ‘en düzgün padok’ mükafatını aldığını anımsatan Akülke, şöyle konuştu:

“Afyonkarahisar’daki pist, hem atletler hem de yöneticiler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor ve beğeniliyor. Bilhassa Doğu Avrupa ülkelerinden Türkiye Motokros Şampiyonası’na katılan sportmenlerin, yarış finalinin Afyonkarahisar’da yapılması istikametinde talepleri oldu. Biz, şampiyonanın son etabının aslında öbür bir kentimizde yapılmasını planlıyorduk. Federasyonumuzun yaptığı değerlendirmeler sonucu, Türkiye Motokros Şampiyonası’nın final yarışını kasım ayının birinci haftasında Afyon Motor Sporlar Merkezi’nde yapacağız.”

Akülke, şampiyonaya katılacak yerli ve yabancı motokros atletlerinin, yarışın finalini Afyonkarahisar’da yapılmasını talep etmelerinin kendilerini keyifli ettiğini vurguladı.

“Her atlet, en güzel pistte ve tertipte yarışmak istiyor”

Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 7 kategoride yapıldığını aktaran Akülke, şunları kaydetti:

“Afyonkarahisar’daki final yarışına Bulgaristan, Yunanistan, Slovakya, Moldova ve Rusya’dan 15’in üzerinde sportmen katılacak. Motokros atletlerinin yarışın bilhassa Afyonkarahisar’da yapılmasını istemesi, pistin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Her sportmen, en güzel pistte ve tertipte yarışmak istiyor. Sportmenlerin ilgi ve alakaları da burada müsabaka heyecanını ikiye katlıyor. Geçen yıl ‘en düzgün altyapı’ mükafatı almıştı. Bu yıl da ‘en yeterli padok’ mükafatını aldı.”

Türkiye Motokros Şampiyonası final etabının kıymetine dikkati çeken Akülke, “Eylül ayındaki MXGP’nin 17. ayağında dünya motokros şampiyonlarını Afyonkarahisar’da belirlemiştik. Kasım ayındaki finalde de 7 kategorideki Türkiye şampiyonlarını Afyonkarahisar’da belirleyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Başa dön tuşu