“Kariyerimin en iyi 3 maçından biriydi”

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık’ta (Roland Garros) İspanyol Rafael Nadal’ı yenerek finale kalan Sırbistanlı Novak Djokovic, hayatının en unutulmaz maçlarından birisini oynadığını söyledi.

Fransa Açık’ta yaşadığı 13 şampiyonlukla turnuvanın açık orta en başarılı oyuncusu pozisyonundaki Nadal’ı 4 saat 11 dakika süren çekişmeli bir gayretin akabinde 3-1 yenerek finale kalan Djokovic, büyük bir muvaffakiyete imza attı.

Bu galibiyetle dünya 1 numarası Djokovic, turnuvada 108’inci maçına çıkan İspanyol rakibinin 3. sefer korttan mağlup ayrılmasına yol açarken, 35 maçlık galibiyet serisine de son verdi.

Basın toplantısında maçı kıymetlendiren Djokovic, “Hayatım boyunca unutamayacağım maçlardan birisiydi. Mesleğimin en yeterli üç maçından birisini oynadım. Rafa’yı yenmek için en düzgün tenisinizi oynamak zorundasınız ve bu maçta en uygununu oynadım. Onunla her korta çıktığınızda, onu yenmek için Everest Dağı’na tırmanmak zorunda olduğunuzu daha âlâ anlıyorsunuz.” tabirlerini kullandı.

Çok memnun olduğunu vurgulayan 34 yaşındaki tenisçi, “Nasıl hissettiğimi anlatacak sözleri bulmakta zorlanıyorum. Kendinizi baskı olmadığına inandırmaya çalışıyorsunuz ancak baskı var. Hatta baskı, bu türlü maçlarda karakterimi ve oyunumu test etmek için işime yarayan bir ayrıcalık.” değerlendirmesinde bulundu.

Turnuvada daha evvel 2016’da kupayı kaldıran Djokovic, mesleğinin 19. grand slam şampiyonluğuna ulaşmak için yarın finalde Yunanistanlı Stefanos Tsitsipas ile karşılaşacak.

Başa dön tuşu