İstanbul’da tenis heyecanı devam ediyor

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’da ana tablo maçları başladı.
Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) İstanbul Tenis Merkezi’nde düzenlenen toprak kort turnuvasının ikinci gününde teklerde eleme ve son 32 tipi, çiftlerde ise son 16 tipi karşılaşmaları yapıldı.
Milli tenisçi Berfu Cengiz, son 32 tipi maçında Slovenyalı Polona Hercog ile karşı karşıya geldi. Dünya klasmanında 49. sırada yer alan Hercog, karşılaşmayı 6-2 ve 6-3’lük setlerle 2-0 kazanarak son 16 çeşidine yükseldi. Bu sonuçla Berfu Cengiz, turnuvaya veda etti.
Teklerde öteki son 32 çeşidi karşılaşmalarında rakiplerine üstünlük kuran Jasmine Paolini (İtalya), Paula Badosa (İspanya), Aliaksandra Sasnovich (Belarus) ve Anna Karolina Schmiedlova (Slovakya) üst tipe çıktı.
Büyük Britanyalı tenisçi Heather Watson ile karşılaşan İspanyol Sara Sorribes Tormo, 3-2 önde götürdüğü birinci sette rakibinin sakatlanarak maça devam edememesi üzerine ismini son 16 tipine yazdırdı.
Eski dünya 5 numarası Kanadalı tenisçi Eugenie Bouchard, ikinci eleme tipinde İsviçreli Leonie Kung’u 2-0 yenerek ana tabloya yükseldi.
Turnuvaya “Wild card” ile katılan Bouchard, karşılaşmadan 6-4’lük setlerle 2-0 galip ayrıldı.
Ayrıca ikinci eleme çeşidinde rakiplerini mağlup eden Ellen Perez (Avustralya), Olga Danilovic (Sırbistan) ve Tereza Martincova (Çekya) isimlerini ana tabloya yazdırdı.
Turnuvada çiftlerde uğraş eden ulusal tenisçiler Ayla Aksu ile İpek Öz elendi.
Son 16 tipinde Anna Danilina (Kazakistan)/Yana Sizikova (Rusya) çiftiyle karşılaşan Ayla-İpek ikilisi, alandan 6-4, 3-6 ve 10-3’lük setlerle 2-1 mağlup ayrıldı ve turnuvaya veda etti.
Çiftlerde rakiplerine üstünlük sağlayan Elixane Lechemia/Ingrid Neel, Greet Minnen/Alison Van Uytvanck ve Anna Karolina Schmiedlova/Katarina Zavatska çiftleri çeyrek finale yükseldi.

Başa dön tuşu