İstanbul’da tenis heyecanı başlıyor

Türkiye’nin en esaslı tenis tertibi olma özelliğini taşıyan İstanbul Challenger TED Open’da, yarın ana tablo karşılaşmaları başlayacak.
TED Spor Kulübünün bu yıl 72. kere konut sahipliği yapacağı tertipte, erkekler tenisinin değerli isimleri korta çıkacak. İstanbul Challenger TED Open’ın ana tablosunda 4 Türk sportmen uğraş edecek.
Milli tenisçi Cem İlkel dünya 225 numarası Fransız Elliot Benchetrit ile eşleşirken, Altuğ Çelikbilek turnuvanın 6 numaralı seribaşı İtalyan Lorenzo Giustino ile korta çıkacak. Ergi Kırkın Belaruslu dünya 141 numarası İlya İvaşka ile Marsel İlhan ise Avusturyalı tenisçi Sebastian Ofner ile çeşit çabası verecek.
İlki 1946 yılında düzenlenen turnuva, geçen yıllarda olduğu üzere tekrar erkekler tenisinin ünlü isimlerini ağırlayacak. TED Spor Kulübü kortlarında bu yıl 72. kere gerçekleştirilecek 104 bin 160 dolar toplam ödüllü turnuva, 25 Ekim Pazar günü tekler finaliyle sona erecek.
Pedro Martinez, 1 numaralı seri başı olarak gayret edecek
Dünya sıralamasının 97. basamağındaki İspanyol Pedro Martinez, İstanbul Challenger TED Open’da 1 numaralı seri başı olarak gayret edecek. 
Klasmanın 112. basamağında bulunan, 4 Challenger şampiyonluğuna sahip İspanyol Jaume Munar ve 2018 TEB BNP Paribas Istanbul Open şampiyonu Taro Daniel de şampiyonluk kupası için ter dökecek.
Durmuş: “Türk atletlerimiz için bir sıçrama tahtası niteliğinde”
Türkiye Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş, İstanbul Challenger TED Open’ın Türk tenisinin hafızası olduğuna dikkat çekerek, “1946 yılında İstanbul Enternasyonal olarak başlayan turnuvamız 2003’te dünyanın en düzgün Challenger turnuvası seçildi ve muvaffakiyetini tescilledi. Dünyanın geçtiği bu sıkıntı vakitlerde özverili çalışmalar ile bu sene de devam eden turnuvamız elbette Türk atletlerimiz için bir sıçrama tahtası niteliğinde olması nedeniyle ülkemiz tenisi ismine büyük değer taşıyor. Başarılı tertibi ile ülkemizi memleketler arası arenada en uygun formda temsil eden İstanbul Challenger TED Open’a Türkiye Tenis Federasyonu olarak tüm konseylerimiz ile katkı vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
Pandemi kuralları nedeniyle hijyen ve toplumsal aralık kurallarına uygun olarak denetimli seyirci girişi yapılacak İstanbul Challenger TED Open’da maçlar fiyatsız olarak izlenebilecek.

Başa dön tuşu