İstanbul Challenger’da zafer Humbert’in

71. sefer düzenlenen American Express İstanbul Challenger TED Open, süper bir final ile son buldu. Merkez kortta 3 bin kişinin takip ettiği çaba 1 numaralı seribaşı Ugo Humbert’in zaferi ile noktalandı.

Türkiye’nin en esaslı tenis tertiplerinden İstanbul Challenger’ın finalinde 21 yaşındaki Humbert ile bu turnuvayı 2011’de şampiyonlukla tamamlayan Denis Istomin karşı karşıya geldi. Turnuva boyunca sergilediği güzel servis performansına tesirli return’ler ekleyen Fransız raket, iki kere servis kırdığı birinci seti 6-2 ile kazandı.
5 numaralı seribaşı Istomin ikinci sette oyununu yükseltmeye çalışsa da gidişatı değiştiremedi. Denetimi bir an olsun kaybetmeyen Humbert bu seti de 6-2 ile kazanarak 77 dakikada maça nokta koydu ve mesleğinin beşinci Challenger şampiyonluğuna uzandı.

“Kazandığım için çok mutluyum”

Ödül merasiminde yaptığı konuşmada birinci kere geldiği Türkiye’yi çok beğendiğini vurgulayan Humbert, “Kazandığım için çok memnunum. Çok hoş bir turnuva oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ve bu hafta boyunca yanımda olan anneme bana verdiği büyük dayanak için minnettarım” derken, Denis Istomin ise “3. defa katıldığım turnuvada bir şampiyonluk, bir final, bir çeyrek finalim var. Bu açıdan benim için çok güzel bir turnuva. Türkiye tenis için çok uygun bir ülke, burada olmayı çok seviyorum” halinde konuştu.
Şampiyon Ugo Humbert’e mükafatını TED Spor Kulübü Lideri Prof. Dr. Mehmet Tınaz verdi. Müsabakanın para atışını ise “Kortların Paşası” lakaplı Nejat Müldür gerçekleştirdi.

Başa dön tuşu