İstanbul Challenger’da finalin adı Istomin – Humbert

Türk tenisinin en esaslı tertiplerinden American Express İstanbul Challenger TED Open’da teklerde finalde gayret edecek isimler aşikâr oldu. Çiftler ana tablosu ise Kazak ikili Andrey Golubev/Aleksandr Nedovyesov’un zaferi ile tamamlandı.

71. kere düzenlenen turnuvanın birinci tekler yarı finalinde eski şampiyonlardan Denis Istomin sahne aldı. 5 numaralı seribaşı Istomin, Hollandalı rakibi Botic Van de Zandschulp karşısında birinci seti 6-3’le kazansa da iki defa servisini kırdırdığı ikinci seti tıpkı skorla kaybetti. Final setinde tekrar denetimi eline geçiren 2011 şampiyonu Özbek raket 6-3’le maça noktayı koydu. Mesleğinde 2 ATP, 12 de Challenger şampiyonluğu bulunan Istomin, bu yılki birinci kupasını İstanbul’da kaldırmaya çalışacak.

Humbert’e 64 dakika yetti

Diğer yarı finalde ise 1 numaralı seribaşı Ugo Humbert ile Sloven Blaz Kavcic kozlarını paylaştı. Merkez korttaki çabayı baştan sona üstün götüren dünya 72 numarası Humbert, rakibine servis kırma puanı göstermediği maçı 6-2, 6-1 ile galip tamamladı ve ismini finale yazdırdı. 21 yaşındaki Fransız raket bu yılki ikinci, mesleğinin ise beşinci Challenger zaferini arıyor.
Toplamda 81 bin 240 dolar para ödüllü İstanbul Challenger yarın oynanacak tekler finali ile son bulacak. Gayret saat 15.30’da başlayacak.

Çiftlerde kupa Golubev – Nedeovyesov’un

Kazak ikili Andrey Golubev/Aleksandr Nedovyesov, çiftlerde doruğa çıkan grup oldu. Çek tandem Marek Gengel/Lukas Rosol’un sakatlık nedeniyle korta çıkamamalarının akabinde, Golubev/Nedovyesov çifti finali oynamadan iştiraklerinin ikinci kupasına uzandı.

Başa dön tuşu