“İlk defa kaptanlık yapıyorum, çok gururluyum”

Enka Spor Kulübü’nde 18-19 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Davis Cup Dünya Kümesi 2 karşılaşmalarında Türkiye ile Letonya ortasında oynanacak müsabakalar öncesinde basın toplantısı gerçekleştirildi.
Pandemi önlemleri nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen basın toplantısına, A Ulusal Ekibin Kaptanı Marsel İlhan ile iki ekibin oyuncuları katıldı.
Marsel İlhan, müsabakaların seyircili oynanacak olmasının kendileri için avantaj olacağını belirterek, “İlk sefer kaptanlık yapıyorum, çok gururlu ve memnunum. Gençlere çok güveniyorum, deneyimlerimi elimden geldiğince onlara aktaracağım. Umarım üst cinsleri göreceğiz. Birinci amacımız cumartesi günü yeterli bir sonuç almak. Davis Cup her vakit kuvvetli geçiyor.” tabirlerini kullandı.
Milli oyuncular da seyirci dayanağıyla tertibe galibiyetlerle başlamak istediklerini söyledi.
Kaptanlığını Marsel İlhan, antrenörlüğünü Bora Gerçeker’in yaptığı ulusal grubu, dünya sıralamasında 170’inci sırada bulunan Altuğ Çelikbilek, 176’ıncı sıradaki Cem İlkel, 311’inci sıradaki Ergi Kırkın ve 553’üncü Yankı Erel temsil edecek.
Kaptanlığını Deniss Pavlovs’un yapacağı Letonya ulusal kadrosunun takımı ise Ernests Gulbis, Robert Strombachs, Edgars Manusis, Gustavs Dambins ve Reinis Kupfers’ten oluşuyor.
Başa dön tuşu