Genç motosikletçiler, Kenan Sofuoğlu’nun yolunda

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Lideri Bekir Yunus Uçar, dünya ve Avrupa pistlerinde Türkiye’yi temsil eden genç motosikletçilerin tecrübelerinin artmasının kendileri açısından kıymetli olduğunu tabir etti.

Toprak Razgatlıoğlu, ikizler Can ve Deniz Öncü ile Bahattin Sofuoğlu’nun bu yılki performanslarını AA muhabirine kıymetlendiren lider Uçar, “Özellikle genç atletlerimizin Kenan Sofuoğlu’nun onlar için çizmiş olduğu meslek yolundan ilerliyor olmaları, aslında en kıymetlisi. Zira biz onların başarılı olmalarını beklemek yerine deneyim ediniyor olmalarını önemsiyoruz, bunu bekliyoruz.” dedi.

Gençlerin deneyim edinmelerinin yanı sıra podyum yapmalarının da çok büyük bir muvaffakiyet olduğuna dikkati çeken Uçar, görüşlerini şöyle aktardı:

“Bunu bilhassa Toprak’ta gördük. Beklenenin çok üzerinde ve az deneyimine karşın podyum yapabiliyor olması, bize çok büyük bir kazanım sağladı. Can ve Deniz’den tek beklentimiz, bulundukları noktada meslekleri açısından istikrarlı gidiyor olmaları. Yaptıkları dereceleri geliştiriyor olmaları en değerlisi. Zira çabucak yanındaki rakiplerine baktığınız vakit birtakımı 10 yıldır yarışıyor, birtakımı da kendileri üzere yeni başlamış durumda. Bahattin Sofuoğlu, şanssız kazalar zinciri yaşadı. Onun da yaşı çok küçük. Bu kazalardan da bir deneyim çıkaracak. Kenan’ın çizdiği meslek yolunda devam edecek.”

Madalya konusunda geçen yılın üzerinde bitireceklerine inandığını kaydeden Uçar, “En kıymetlisi önümüzdeki 10-15 yıl bu atletlerden biri, kesinlikle Avrupa ve dünya şampiyonalarında podyum yapıyor olacak.” tabirini kullandı.

MotoGP

TMF Lideri Bekir Yunus Uçar, MotoGP’de büyük bütçelerin olduğunu belirterek, “Toprak, Can ve Deniz’de MotoGP’de yarışacak tecrübesi görüyoruz. Lakin kıymetli olan orada tutunabiliyor olmak.” formunda konuştu.

Lider Uçar, dünyanın yakından takip ettiği tertiple ilgili görüşlerini şöyle paylaştı:

“Orada kadro kuracak gücümüz olduğu gün prestijiyle Toprak ve 1-2 yaş sonra Can ve Deniz’i orada rahatlıkla yarıştırıyor olacağız. Bu çocukların başarısı bize daha fazla sponsor, daha fazla devlet dayanağı sağlayacak. O dayanakla bir arada, MotoGP tertibi ultra bütçelerin olduğu ortam ki orada da Türk atletlerin yarıştığını göreceğiz. MotoGP, kısmetle bir arada bütçe ve sponsor problemi. Kenan Sofuoğlu uyumunda kurulan Turkish Team Ekibi’nin Avrupa ve dünya motor sporları otoriteleri ortasında büyük bir yansıması oldu. ‘Türkler bir grup kuracak kadar bu işi önemsiyorlar.’ algısını insanlara yerleştirdi.

Başa dön tuşu